Selasa, 9 Mac 2010

Surat dari Nuffnang..



Bukan tak biasa terima email dari Nuffnang, cuma email kali ni spesel sikit sebab aku buat pertanyaan kat Nuffnang berkenaan buffered earning.Soalan aku lebih kurang mcm ni, kenapa sy dapat buffered earning satu je sejak setahun ni?sedangkan leh kata my blog ni ade gak pengunjung hari2 wpun takde lah cecah 500unique visitor perday...

Jawapan Nuffnang setelah aku translate lebih kurang:

1.Pastikan kumpulan blog reader yang sesuai ditandakan dlm survey Nuffnang .Dan update survey tu selalu (tafsiaran aku maybe dlm sebulan sekali kot) serta pastikan survey tu complete.

2.Letakkan ketiga2 jenis add (skyscraper, leader board and large rectangle)dlm blog anda.Kalau skyscraper tu, letak bhgn atas sekali sebelum widget2 lain ok?Jika ketiga2 add ade dlm blog anda, maka chances nak dapat advertiser iklankan kat kita adalah tinggi.

3.Ahli Nuffnang Glitterati mendapat eprhatian lebih dari ahli biasa.Ahli Glitterati cuma meletak iklan Nuffnang shj(tapi tak silap aku iklan cam google adsense tak efek status glitterati ni)..kalau ade iklan berbayar yang lain, kita akan jadi ordinary member je...

Yang disebut di atas, semuanye aku dah buat lame dah..tapi tak masyuk2 gak..then, tak dapeklah jadi Nuffnager tegar..kalau ada, adalah..kalau tak de, takde rezeki lah tu...baik aku tumpukan kat KedaiGambar je huhuhu..

16 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

one more thing, my hubby ckp, if nak naik skit income tu, sehari update at least 3 posting. haiyaa..mati la makk..hehehhe..

mmgla payah skit cat, sbb kita pon kdg2 pening napela skit je dpt kan..cam my hubby visitor dia sehari 1000++ n unique visitor 500++..but still dia tak dpt income cam dulu2..nape?? sbb dia update blog skang ni sekali seminggu/sebulan sekali..ahahahahha

NURUL berkata...

nuffnang nurul pon asyik tido jek dari membuffered kan dirinya...huhuhuhu....

@e_da berkata...

tu la kan. tak tentu iklan ni... mcm sy dah lama pun baru berapa je tak capai ratus lg income nuffnang.. tgk org dapat bayak2 mak aihh jeles jek..

chugie berkata...

heheh same lah cat, pelik n fening gak nih.. rasenye hari2 dh update n kadang tu sampai 3 entry pun still x gerak2.. pelik lagi lah! kene mintak sifu nuffnang ajar kite ni kan? ahahah..

kakchik berkata...

salam catlina.
sejak bulan Feb kakchik dah takde buffered dah. sebelum ni ada 4 buffered. blog pun update setiap hari sama ada 1 - 3 entri. unique visitors tak ramai sgt, dlm 150 - 200 je sehari. mungkin pengiklan tak minat dah nak iklan.
kakchik pun dah buat semua cara yang nuffnang jawab tu tapi sama juga.

Intan berkata...

Kita pon tak pernah dpt buffered itew :D

Hanz berkata...

samolah kita cat..skyscraper tu nak kena add gamaknyer yer...sigh...

Shareen Mohd Saleh berkata...

Oooo itu macam ka? My Nuffnang account sedih sangat menyedihkan. RM0.00 hahahaha. Maybe I need to work on my advert skills?

BTW, Google Adsense OK tak? Baru nak berjinak2

Fiza Nordin berkata...

cat, akak tak perasan pun sume tu...dia ade buffered ke idak ke...org letak,akak pun letak wakaka teruknye hakku!!!

tp alhamdulillah dah pernah sekali tebus duit nuffnang tu...tak le banyak sangat tapi syukur jugak...hajat ati mmg nak simpan lagi banyak sblm nak tebus tp mase tu sesaje nak tebus,nak tgk betui ke idak...

betul ke kene wat n3 sekurang2nye 3x sehari?yg akak ni baru tau ni padahal sebelum2 ni akak mmg hadkan paling tinggi pun 2 n3 je dlm sehari.sbb akak rase klu wat n3 lebih dr 2 n3 mcm tadek org nak masuk blog kite je....lg pun buat blog list kejung...contohnye kekadang tu kite baru (atau 1/2 jam) post n3 baru tp kite p klik kat blog kwn2, tgk kat blog list dia, kitenye n3 baru post tu tadek...erm tak taulah...

atau...kekadang kite sesaje p terjah blog kwn2 yg kite linkkan kat blog list tu, gambar & tajuk n3 lain,tp bile kite p kat blog dia, dah ade n3 lain (terbaru)...& kite tgk waktu dia publish n3 terbaru tu dah 1/2 jam (lebih/kurang)

erm...wallahualam...

kak ina kl berkata...

salam catlina..bergantung kepada rezeki sebenarnya..memang susah nak dapat buffered earning ni..memang payah..

akak pun jelous jugak tenguk orang yang baru bukak blog dah dapat ratus..hairan kan..tapi tak apa..kita berblog suker-suker ..nak harapkan dapat ribu riban dari nuffnang memang payah..
sabar ajerlah..

iEnA eLiEnA berkata...

huhu iena pn new blogger..
member suh add nuffnang nie..
iena pn add la..
mule2 tu asyik RM0.00 jer..
blur giler time tu xtau ape benda nuffnang nie..
pastu member ckp klu blog kiter kerap ader visitor..posibility nuffnang keluarkan iklan kat blog kiter tinggi..tapi kalau xder orang klick pun tak gune..kene ader org yg klik iklan tu jgak bru leh earn duit..
huhu...biler dgr cmtu..rase cm sapelah kiter org nk bukak blog kiter kn..xder keje la pulak org tu nk klik nuffnang kiter..kehkeh..
ape yg iena buat..iena klik sendiri jer la..haha..
mcm blog iena time tengah2 mlm kol 11 ke 1 pagi tu memang ader kuar iklan nuffnang..so tiap2 mlm bukak la blog tuk klik nuffnang sndri..
hahaha..
tapi berhasil lah..
siket2 lame2 jadi bukit...
;)

paij188 berkata...

memang tricky la klu nak ikut sgt NUFFNANG ni. saya pun sabor je nak dapat RM1.00 tu pun jenuh gak mule2.

tapi macam IENA ckp, pelan2 lama2 jadi bukit. hehehe..

nasazfrog... berkata...

ME TOO,,, SABAR JE: )

dbalkis berkata...

salam..me to nanak at first sangat lama at RM0.25 je..pastu mula tambah second ads in between entry, update survey baru aktif menaik..but still sikit ciput je...buffered pun x dapat lagi...

But i still maintain gliteriti...tgk le apa hasilnya nanti..tak kisah sangat, i just keep blogging without concerning about the nanak to much..

ibu 2AZ berkata...

catlina, i pun lom pernah dpt buffered earning nih..huhu..dah lah jarang apdet..huhu..
tp oklah..dpt bayaran gak..even tak bnyk..buat sampingan je kan..klik2..nih..

AcuRose Lil Art berkata...

acu pun tak reti gak pasal nuffnang ni. nak pack kan blog acu msuk kan semer, ada jgak benda yg bergerak kt blog tu, kalu x statik je. Tpi bila check acct ada lak 25sen..ntah apa benda tah, upernya tu nuffnang bayar acu rupanya ye. hurmm..not bad la gak sbb acu baru active tak smpai sbulan pun. alhamdullilah...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.