Rabu, 14 April 2010

Bagaikan budak bucuk dapat Dora-e-mon



Oh ini kali kedua E-ein naik menatang ni hihi..sekarang ni, bila lalu je depan ride on thingy ni, E-ein akak tunjuk dan mulut bising ckp "nak!nak!nak!"(dah pandai ekspresi diri, cakap nak! kalau nak apa2...)..hehehe..nampaknya lepas ni kalau gi supermarket/shopping mall, memang aktiviti wajib la naik doraemon nih!

* Update: E-ein dah pandai panggil aku "ma" :)..pantang aku nak ke dapur mulalah dia "ma...ma...ma..."....sukeeeeee!Malam2 sekarang tido tak pakai buai dah..dia akan baring kat sebelah aku sambil tgk tv, pastu tertido sendiri, takyah ulit2 dah..oh..my dotter is besya already!




Ni gmbr latest..hari Ahad lepas..mata kuyu hehehe


Ni masa mula2 naik...2 minggu lepas kalau tak silap...



Juga suka bangat naik troli!Pastu sibuk nak berdiri dlm tu!Tak yah bwk stroller dah

( aku tak babywear kat supermarket sebab lenguh-sopping mopping kan lama hehehe, biasanya RS ni utk kejap2 je..mcm kalau setakat gi pejabat pos utk pos brg @ gi bank, memang aku pkai lah :)..bilalah lah nak dapat beli mei tai ni huhuhu)

video

E-ein ralit tgk ade budak sebaya auntie dia kat belakang, dia memang suka budak2 :)

11 ulasan:

Nad a.k.a MamaZakwan berkata...

ala tomei2 nye die...
mcm zakwan suke bebeno naik mainan yg masuk duit2 ni, hehe..
pantang nmpk..

chugie berkata...

cute je muka die mase naik mainan tu ek.. nampaknye pas ni cat kene siapkan tabungan syiling lah kalau nk ke Mall ye..

miemiey berkata...

hehehe....
mmg sukakan kalau pertama kali ank dah pandai panggil kita kan..sejuk je hati dan telinga dgr masa tu..
eh..besarnya doraemon dari e-en...
sekejap je dah besar....
bagus laa dia senag je tido
meringankan tugas mamanya...

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

cutenye gambor mata kuyu..stim nak titon ka?

samela cat..if bwk g shopping guna RS mmg leh path bahu..ahhaha

mama_umar berkata...

e-ein!!nnt legging rainbow stripe tu maryam pon dpt jugak x?hahahah..Umar pon sengih2 malu klu nmpk kete goyang2 tu

CuppyCakeMommy berkata...

mata garfield tu yang tak tahan tue..ekekek

Nadiah Sidek berkata...

bagus la e-ein. safiyyah takut nak naik benda2 camtu. nangis2 dia bila letak atas tu tapi duk kat troli suka la :D

Uda berkata...

hehehe.. nanti bila e-ein dah ketagih naik.. lepas tu tak mau turun..letih lerr mama dier nak pujuk.. kena beli sekor letak kat umah..

Shareen Mohd Saleh berkata...

awwwww alalalala cutenyer... as long as limit dia se-round jer everytime, OKlah. Itupun RM2 sekali naik. Bakal botak kepala kalau selalu huuuu huuuu

SiTi berkata...

sALAm ZiAraH....

Tukang cerita berkata...

jgn kata e-ein...
anak2 akak pun suka naik minatang ni....
:)))

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.