Isnin, 19 April 2010

Cerita di Shah Alam,Sabtu lepas..

Salam..aku, Cg Fly dan my BIL, Ijat ke Shah Alam ,Sabtu lepas sebab antar Ijat gi interview kemasukan Ijazah Art and Design kat UiTM.Bawak kete aku Si oren kecik tomei Naza Suria tu sebab Cg Fly terasa malas nak bwk kete dia..(kete aku auto).

So that morning, kami bertolak pukul 2.30 pagi ...bertolak awal sebab budget sesat sebab tak biasa dgn kawasan Shah Alam ni..

Masa kat Seremban , Ijat baru nak tukar baju(takut kemeja dgn seluar slack renyuk kalau nak pakai awal2)..sekali aku dgn Cg Fly tunggu, lama nye dak Ijat ni tukar baju, mandi sekali ke ape (kan ke dah mandi kat umah tadi)..tup2 Ijat call Cg Fly "bang, zip seluar slack orang tercabut".Aku godek2 dlm handbag aku, takde pulak safety pin(biasanye ade aku simpan dlm handbag utk tudung atau wardrobe malfunction).Aku cdgkan dua beradik ni tukar seluar memandangkan my hubby pakai seluar khakis yang nmpk lebih kurang mcm slack dan my hubby pakai jeans his brother pakai dari rumah.Mujur muat!Settle satu masalah...

Pastu pulak, masa kat exit Nilai, budget jalan ikut KLIA..rupanye, awal sgt amik exit dari highway...patutnya tunggu ade signboard Shah Alam dari highway tu..sesat...masa tu dlm pukul 6.30 pagi..pusing2 jumpa Banting, jumpe Sijangkang.Kul 7.30pagi masih belum jumpa Shah Alam..berhenti stesen minyak tanya jalan...dan baru perasan tayar dah bocor.Sebelum tu ade rasa cam terlanggar/terhantuk benda keras tapi tak perasan la rupanye tayar meletup...macam2 dugaan nak gi antar my BIL interview ni..

Ish mujur takde ape2 masa drive tu..
Cg Fly sedang memberi tutorial kepada Ijat cara2 nak bukak nat tayar hehehe
(tgk tayar spare tu kecik nye mcm tayar kete sorong jek!)

Tepat 8.30 pagi kami sampai ke UiTM..lega sempat sampai pada masanya.Then, tinggalkan Ijat settlekan interview dia, kami berdua pergi la mencari kedai tayar kat bandar Shah Alam..pusing 3-4 kali tak jumpa..sms dgn Qastalani kot dia tau...

Sampai tepat jam 8.30!

Pastu teringat ade member batch aku duk S.Alam ni..Thanks to Kak Nik yang bg direction yang amat mudah nak follow, di amna kami bergeraqk dari seksyen 7 ke seksyen 15 utk mencari kedai tayar yang dimaksudkan...rupanye, bandar Shah Alam ni dia mcm centralised kan kedai2/bgnn2 ikut seksyen kot..itu anggapan aku lah sebab kat Sek.15 ni hampir semuanya kedai tayar!

Tgh tggu giliran nak diganti tayar

Siap ganti tayar dan buat balancing dlm kul 10 lebih...kopak dekat RM200 huhuhuhu dha la belum gaji waaaa!!!Dah settle tayar keta, gi makan kat Kompleks PKNS sambil tunggu Ijat siap interview....Telefon Kak Nik, nak gi umah dia tapi dia keluar pulak, bibik dia angkat bgtau Kak Nik tertinggal hp..so kami melepak ke kat Kompleks PKNS tu smpilah dekat kul 1 baru gi amik Ijat dah abis interview...

Waktu balik aku bergilir drive dgn Cg Fly..biasanye dia je yang drive, nampak hubby ku cam penat, aku offer nak drive (read: aku tak biasa drive di highway!!!biasa hantar E-ein gi umah pengasuh, gi opis, gi klinik dekat2 boleh ler!!!)..lagipun dah smpi Ayer Keroh time tu, aku drive smpi ke Ayer Itam..fuhhh!Syok pulak drive laju2 cam racing je hahahahaha(jakun sikit aku ni bab drive keta,biasa gi bndr pon Cg fly yang bawak eheh.. wakakaka)...alhamdulillah, kami selamat sampai pukul 6 petang (campur berhenti rehat dan makan otw...)...

That's why trip ke Shah Alam sgt memenatkan....taip panjang2 ni pun rasa penat haih!!!!(cian kat my SIL adik aza tak dapat ikut sebab dia demam...kalau tak leh bwk gi main air kat Wet World tu....)huhuhu...sekian..

12 ulasan:

Emy Omar berkata...

wah..banyaknya dugaan alhamdulillah sampai juga ke destinasi yang dituju ye..insyallah ada rezeki BIL awak nanti dapat la further study lagi ye..kita doakan

Mama Hanim berkata...

huhu.. byk gak dugaan tu ye.. seb baik semuanya ok je..

Shah Alam: lokasi berdating ku 10thn lps..ehehe..

tun begia berkata...

sungguh tutorial kannns, ;-)

salamm,

unlisted_one berkata...

uii,..Catlina..very the eventful..hehe..

kalau tayar problem memang azab..huhu

Miss Q berkata...

adoyai.. macam2 menda jadi ekk.. naseb semua bole settle sekelip mata saje.

p/s: jalan dalam uitm shah alam x best kan? berbukit tinggi apa bagai

@e_da berkata...

shah alam mengingatkan zaman muda dulu.. hehehhe byk tul dugaan ya sib baik sempat

Ely Hasrul berkata...

sy pong xsuka area shah alam.. berbelit2.. byk2 area shah alam la paling fail.. tp selalu pg sbb abg kat situ heheheh (xtau jln tp kalu nk pg smpai aje pon zzz)..

lenkali dtg bgtau la.. bleh kite minum2..

CatlinaFly berkata...

emy: moga2 begitulah hendaknye :) amin..

CatlinaFly berkata...

mama hanim: oh..kat tasik ke hihihi

CatlinaFly berkata...

tun begia: salam kenal kembali :)

Izan Ishak berkata...

owwhhh cat... exit nilai mmg jauh lagi tuu...mesti lalu kat kg izan, Jenjarom kan?...(kalau terperasan laa)...

**dugaan mccm2...mmg penat!

chugie berkata...

alahai, siannye.. camne lah leh sesat sampai jumpa banting n sijangkang tu???

nape x call geng2 blog je?? bleh kami tolong tunjuk jalan.. heheh:D

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.