Isnin, 12 April 2010

Jelajah Blog Ibu

Tertarik bagai magnet bila tgk tajuk Jelajah Blog Ibu kat blog mama Faheem, Cik Min.Pernah juga baca blog Ben Ashaari ni..setau aku, dia ni otai blogger dan ada kaitan dgn Geng Blogger(sebab mcm selalu nampak blog ni kat sana..).Yang aku pernah baca kat blog beliau, segmen blogger lama bantu blogger baru...bagus gak sebab blogger yang berpengalaman buat review sekaligus boleh memperkenalkan dan menaikkan bilangan pengunjung ke blog blogger baru...

Blog Catlinaflybaby-Our Bundle of Joy ni lahir pada Ogos 2008, masa tu aku tgh expecting my baby E-ein, yang baru berusia 2 bulan dalam kandungan. Aku bermula dari "kosong", dari tak tau apa2 pasal blogging, hinggalah kini dah boleh design blog header, blog badge, ubah layout sikit2 dan bermain dgn HTML coding!Teringat mula2 berblogging, langsung tak ade komen kat entry blog ni, tapi lama2 dgn usaha blogwalking , akhirnya dapat ramai kawan yang maintain bertegur sapa smpi sekarang!Ada juga yang ku telah bersua muka bila ada kesempatan....

Snapshot pertama E-ein dalam kandungan...gmbr pertama E-ein dlm blog ni

hingga ke hari pertama E-ein dilahirkan dan ..

menginjak setahun (dan tahun2 akan datang!), blog ni setia menjadi online diary mama!

Memang blog ni dedikasi khas untuk anakanda E-ein, dan hampir 90% entry dalam blog ni mesti berkait dgn E-ein.Dan contents dalam blog ni juga semakin byk sejak aku kenal kawan2 blogger dan juga sejak menjadi antara 10 org penulis tetap di MomBloggersPlanet. Sejak itu aku makin berusaha untuk bukan shj berkongsi cerita E-ein dan keluarga, malah sejak awal tahun lepas, byk tips seperti tips kesihatan ibu mengandung/bayi ,babywearing, breastfeeding, tips Nuffnang, tips / cerita fotografi dan resipi aku kongsikan di sini. Makanya, selain dari cerita E-ein dan ada sentimental value yang tinggi , blog ini juga ada kepelbagaian utk dikongsi dgn pengunjung...

Moga2 dapat menjadi top 5 Blog Ibu di bloglist En. Ben!Amin!

Ini dia syarat2 dari En. Ben kita:

"1 ) Paste HEADER blog BEN ASHAARI(dah)
2) linkkan ke entri ini ..(Dah)

3) cerita serba sedikit mengenai blog anda ... itu akan membantu promosi blog anda ..
(dah)

4 ) dari mana anda tahu mengenai SEGMEN JELAJAH BLOG IBU ini ..
Saya tahu pasal Jelajah Blog Ibu ni dari mama Faheem @ My playground..

tu jeeeeeeeeeee.. ok ???


p/s : blogger yang dah penah dijelajah pun boleh buat juga... setiap blog yang saya jelajah , akan saya masukkan dalam blog list terbaru saya ..
TOP 5 BLOG IBU ... ahaks"

~IBU-IBU(bapak-bapak tak qualify kali ini),JOM JOIN RAMAI-RAMAI!~

5 ulasan:

Izan Ishak berkata...

hi cat...chaiyok2!
good luck...

Intan berkata...

Waaa dah buat dah! Gud luck :)

Intan pon nak join sekali lagi nie...ha ha :D

CatlinaFly berkata...

izan; tulah izan..ramai giler dah masuk nih...ade can ke ni uhuk uhuk..good luck gak kat izan...

suhanazainal berkata...

samala. kita start memblog pun mase tengah expecting baby. tapi mase tu dah 7 bulan. hehe.

ps: nak inform, blog saya http://suhanazainal.blogspot.com telah berpindah ke http://iamsuez.blogspot.com. tq.

Azrul Hisham berkata...

salam ziarah dari blog ben....

guling2 kat sini sambil tengok baby comel :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.