Jumaat, 16 April 2010

Jom makan ikan jerung (aka ikan yu)


Hasil tangkapan pemancingan Cg Fly kat sebuah pulau(aku lupa nama dia) kat Mersing last Sunday.

Mak mertuaku kata, yu bagus utk kulit so aku pon bwk balik umah and buat sup utk E-ein mkn dgn nasi lembik..(E-ein is eczema prone...dia ada alergi kulit)

Hampeh..E-ein tak suka...mkn dua sudu je pastu dah geleng2..ke salah mama masak ni E-ein?

Mama, mama!Jagung ni laaaagi sedap!!

12 ulasan:

me_czar berkata...

Apa rasanya ikan jerung tu? Ada rasa macam ikan terubuk ke? Kalau ya, nak gak cuba beli. Penah nampak kat Tesco.

Ikan paling eksotik yang saya penah makan, cuma ikan haruan. Hehehe... tu pun sebab nak bagi cepat baik lepas operation.

CatlinaFly berkata...

me_czar: sy rasa gak sikit, rasa dia lemak2 sket :)

Shareen Mohd Saleh berkata...

tak pernah makan ikan "jaws" hehehe... but chinese culture suka makan shark fin soup kan? bagus untuk kesihatan supposedly...

cikbedahlaser berkata...

waaa camtu ke rupe die bile dh potong... mcm bunge...
nak try la jugak bli...tp tkut x pandai masak je.. x kena... uhuhuhu

kucingorengemok berkata...

salam... ooo rupa dia macam tu ye? cantik, macam bunga :)

Intan berkata...

He he...e-ein, aunty pon suka jagung lagi tau...kita chalit ek :D

Jiji berkata...

I pernah makan ikan Yu jugak masa dlm pantang pasal org kata boleh tambah susu badan. Tapi kan kita tak tau mercury dalam ikan yu ni tinggi ke tak so hati hati ye.

chugie berkata...

emm pe rase die ek cat? sedap ke.?? kalau cat rs sedap, dh tentu e-ein pun akan rs yg sama n makan sampai abis.. tul x e-ein??

but the jagung tu mmg nampak besh! hehehe

mummy_adam berkata...

apa rasa ikan yu tu? sedap x?

Ina Hashim berkata...

salam Catlina...

lama x jengah sini...dah besar pun baby ye...comeiii

Nadiah Sidek berkata...

sedap ke? tak pernah mkn ikan yu

gee ryder berkata...

ikan yu mmg sdp..i pun suka mkn..masa kecik2 dlu bapak i selalu beli..masak lemak sedap tu hehe

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.