Isnin, 5 April 2010

Rona roni makaroni eh silap..macaroni cheese


Cepat dan mudah dari brand San Remo.Leh tgk sini utk tgk resipi mudah.Same brand cuma jenis pasta yang berbeza.Breakfast aku dgn Cg Fly semalam (Ahad)-see...aku malas tahap beruang kutub sekarang, nak masak yg mudah2 je hehehe..

Aku blend kasar2 utk E-ein(maklumlah dah ade gigi-nak masuk 6 btg dah)

Hmm..sedap hingga menjilat jari..(jgn percaya)

Bertuah E-ein nak makan makaroni cheese ni..Second try utk makanan western ni...satu suap, ok ,dia kunyah2, dia telan pastu sengih2.Dua suap, muka dah pelik, tapi mulut nganga lagi (sebab lapar kot).Masuk tiga suap dah tutup mulut rapat..geleng2.Aku terpaksa bagi dia makan roti potato dulu sebab nasi dia belum masak masa ni(baru 7.30 pagi)..sudahnye dia mkn nasi tghari ,sebab kenyang makan roti seketui.Hmm..cepatla gigi tumbuh semua, mama ajar mkn chicken chop nak?
(Jadual makan E-ein biasanya bubur nasi+sayur+lauk sikit , 2x sehari, pagi dan petang.Tghari dia makan macam2 contohnya, roti, biskut ,keropok ikan dan buah-buahan)

Mama, kaki E-ein lagi best lah hehehe

8 ulasan:

Sendra berkata...

haha..comel nya adik tu..sedap sangat tu makaroni tu,bukan hingga menjolat jari tangan,hingga ke jari kaki juga..haha..

p/s:lepas baca entry ni,saya cuba sampaikan jari kaki saya kemulut,tak sampai..baru saya sedar tulang saya dah tak selembut tulang adik tu..haha

zool berkata...

Memang nampak sedap je..
Nak belajo la buat makaroni

kenwooi berkata...

yum yum =)

Miss Q berkata...

hah! mintak adik dah tuuhhhh

nurulazham berkata...

ayok...e-ein dah mintak adik tu...
camno ni mama??

mama_umar berkata...

heheh,cat,yg mac & cheese dah ade 3 pek standby kt umah,smlm try yg cream & onion tu,sedap gler!

indahhouse berkata...

salam kak catlina,
Hehehe...lucu E-ein nak makan kaki tuh.

alia berkata...

yer..lah dah gigit jari kaki tu memg mintak adik..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.