Khamis, 1 April 2010

Simple Creamy Mushroom and Onion Pasta


Paaaaaling mudah nak buat..supper aku dgn Cg Fly dua malam lepas rasenye.Very simple tau!

Stove top cooking
(ade cara masak dlm microwave, aku takde bendalah ni dan oven lak dah lama rosak...so aku masak atas dapur je)

1.Masukkan 1 1/4 cawan air , 1/2 cawan susu segar penuh krim, dan 1/2 camca teh mentega dalam periuk.
2.Masak hingga mendidih, kemudian tambahkan isi peket ke dalamnya.
3.Kacau sehingga sehingga mendidih dan biarkan selama 7-10 minit, kacau sekali sekala.
Boleh juga nak masukkan ayam/daging cincang, kcg pis, hirisan carrot dan brokoli utk menambahkan ummmpphh!Aku masak kosong gitu je...nak cepat, dah lapar mlm2 tu hihi..

Ini lah peketnye..

Hmm..

Dah nak masak...semerbak bau....waaaahhh..

12 ulasan:

mama_umar berkata...

wowwy!!my feveret!!pasni nk beli yg ni plak ;p

Fiza Nordin berkata...

pernah cube gak ni tp mcm tak kene ngan tekak...tp tgk cat punye teringin la pulak nak rasa lagi haishhh

chugie berkata...

wah..nampak cedap lah cat! saya pun pilih brand tu kalu nk buat spagetti

CatlinaFly berkata...

mama umar; jom beli jom!

CatlinaFly berkata...

kak fiza: pernah beli yg cream cheese je tapi muak kak, yang ni ade rasa lemak2 masin2 sikit..:)

CatlinaFly berkata...

chugie: pasta segera hehe :) senang je buat..senang gak abish hihi

CikLilyPutih berkata...

sedap dan sesuai untuk org2 cam lily nie yg masak ikut mood

Miss Q berkata...

pendek kata rasanya macam spaghetti masak lemak ek? -biasa kalo carbonara-carbonara ni sy dok panggil spaghetti masak lemak. ;)

nak beli lah. try masak untuk QZ. Dia x suka makan nasi. tension!

Intan berkata...

wah nak try lah! nampak cam sodap je :D

CatlinaFly berkata...

cik lily: samalah sy..sejak melahirkan e-ein saaaangat la jarang masak :)

CatlinaFly berkata...

miss Q: haha ye la kot hihi ..tu lah tak try bg e-ein lagi yg ni..masih on precaution since dia nye last allergy attack..cheese kan susu lembu huhu

CatlinaFly berkata...

intan : try jgn tak try! mesti arissa suke :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.