Jumaat, 2 April 2010

Tanpa nama..tampilkan diri anda ye kalau berani...

~Senarai peserta Nur Dayana Insyirah Give away akan diumumkan dalam 2-3 hari lagi..maaf sy belum sempat berblogwalking ..tungguuuu..~

Aku baru je mengumumkan pemenang contest KedaiGambarKami -Aivee Emart semalam. Then, kami ada kunjungan dari encik/puan/cik tanpa nama yang menyatakan ketidakpuasan hati beliau atas keputusan tersebut sampai mempertikaikan keputusan juri. Siap cakap aku tak publish komen dia...tolong ye, aku dah lame buang word verification dan comment approval kat blog kami tu.So takde masalah komen tak keluar melainkan encik tanpa nama lupa nak tekan publish/terbitkan komen..


Nak bagi hadiah kat org pun jadi isu...aku dah byk kali masuk contest, dan bila tak tersenarai, aku paham itulah keputusan juri...sama jugak mcm pertandingan lain samada dlm blog atau tv, mesti lah org yang tak menang rasa tak puas hati..tipulah kalau aku tak puas hati, mesti ade walau sepicing pun perasan tu tapi suami aku selalu ingatkan aku, "bukan rezeki awak lah tu"...jadi aku boleh menerima apa saje keputusan contest yang aku pernah masuk..

To encik/cik/puan tanpa nama, kalau anda baca entry ini( ade link blog ni kat KedaiGambarKami-aku sengaja tak publish kat KedaiGambarKami sebab nak jaga professionalism blog tersebut utk bisnes bukan utk menceceh ye..), keputusan juri adalah muktamad!(keputusan juga bergantung atas kesediaan pemenang nak dtg ke Johor atau tidak if menang grand prize).Kalau anda ade keberanian maka contactlah sy no telefon ade terpampang kat situ..kalau anda berani lah...:) tapi kalau anda berani anda akan guna profile anda utk komen kat blog kami tu kan..so aku budget you must be one of the contestants atau sedara mara contestant yang masuk tu...but hence..anda org tak bernama...apakah erti berani pada anda kalau nama pun tak berani nak publish?

Saya yang berani kerana benar,
Catlina

27 ulasan:

Tukang cerita berkata...

aduiiii catlina....
contest suka2 pun, bleh jadi isu besar ni.....

~pnah juga join contest...tp bila tk menang, anggap je bukan rezki....
:)))

PapaMama Zakwan berkata...

huk aloh, orang camni pun ada ke? kita masuk&buat contest kt blog ni suka suki nak rapatkan silaturrahim antara kawan2 blogger. ada jugak yg amik serius sampai camni?

berani kerana benar, takut kerana salah..tak letak nama tu, takut la tu, sbb dia salah,hehe =)

CatlinaFly berkata...

kak nurul: takpelah kak, kita tak sekat kebebasan org nak komen pun ;) bebas nak komen ape2 pun sy terima tapi tak bermakna sy setuju :)

CatlinaFly berkata...

papamama zakwan: itulah pasal..sy hepi2 je amsa nak wat contest tu lagi pula ade sponsor dari Aivee Emart..nak buat mcmane ade yang tak berkenan di hati encik/puan(taktau laki ke perempuan neh) tanpa nama tu..hihi

Nadya ©™ berkata...

muahahaha..da takde rezeki tu sudah la..cuba lagi di lain masa =]

nurulazham berkata...

lorrhhh...
ada jugak ke yang mcm ni punye orang...
adat pertandinganla..
kalah menang..rezeki Allah bagi...
lagi pulak, x keluar modal pun utk masuk contest..
contest suka2..
macam mana2 contest kat luar pun..

sabar mai..
jangan serik buat contest lagi ye... ;)

chugie berkata...

ei.. x de adat betul lah manusia tu.. ish, simple hal pun nak besar2kan..

rasanye kan cat, die yg x berani sebab tak letak nama @ profil diri..

ni mesti kes nak sabotaj bisnes org ni.. ei..geram plak sy rs bila bc komen die!

|| NaFiRaa || berkata...

muehehehhe...klakar pon ade.. cam budak2..kalah jek tak puas hati... ai pon slalu gak kalah.. x de plak nak protes2!!! xde rezeki lah tu namanya! cuba lagi len kali..x pun.. kalo rasa x mau kalah..jangan joint..muehehehhe

Intan berkata...

Ade je yg tak puas hati ek...menang atau kalah tu adat lah dlm apa2 pon pertandingan.

Kalo masing2 rasa gambar masing yg paling bagus, habis tu sape lak yg kena kalah...he he :)

Pilihan pemenang kan terpulang pada juri, so others plez respect lah kalo juri dah pilih. Join contest nie kan for fun bkn nya contest serius giler.

Fren fren okeh no gaduh gaduh plz ;)

Shareen Mohd Saleh berkata...

isk ni dasar sore loser ni namanya.. i ada terbaca masa dia post mula2. ingatkan nak sound dia sikit, but taknak jadi lebih keruh pulak keadaan. sabar, Cat. Orang macam ni tak payah buang masa layan.

Adat dalam pertandingan, ada yang kalah, ada yang menang. Kalau sumer pemenang jer, saper pulak "pengalah" nanti? (ala Vince pemenang AF1 hehehehe)

Qistina's Mama n Abah berkata...

Allahuakbar... ini pun jadi isu ke...takpelah ina..sabar..

ummimusa berkata...

salam kenal,

huhu..baru je mengalami situasi macam ni, so I know how you feel.

mummy_ayu berkata...

sabar cat!!!biasala tu..dah kalah tak puas hati plak....contest..adatlah menang kalah tu....biarkan je la orang cam tu.tapi angin tu tetap angin kan...

Miss Q berkata...

Ya ampun!! ini kes dengki ke apa nih?? ina xda widget ke apa bagai yang bole cek IP address kan? sy pn da lepas delete comment box yg bole cek IP tuh (haloscan dulu). tapi sebab saya kan salu update blog, dan kejap2 masuk dashboard.

So bila dpt komen x sedap aritu, terjah balik la sape last visitor kt nuffnang member ke, bukak widget latest visitor datang dari mana, pakai service provider mana etc. So walaupun tak bole point kata sape yang bg comment sebagai anon tuh, sy da bole agak siapa wakil dude yang send comment sbg anon tu..

Ely Hasrul berkata...

erkk xsangka plak ye..

Uda berkata...

hehehe .. macam ni pun ada.. lain kali kalau rasa tak boleh nak handle perasaan bila kalah.. baik tak payah masuk kontes.. duk diam2.. hati pun tak sakit..

zai kulim berkata...

mcm2 da....lain org lain perangainyer..

kakngah berkata...

sabar yer cat..
aku pun pernah terkene ms buat kontes dulu bila ada yg x puas hati dgn result. pastu tgglkan komen tanpa jejak. penakot!
apa2 pun keputusan adalah muktamad. nasib korang la yg tak menang tu.. lg pun kita buat blogger kontes ni pun just for fun. blh tmbah kenalan. kalau dh tak menang tu, anggap la tak de rezeki. lg 1, bkn kene yuran pun nk joint kontes.. ye dak??

Farah berkata...

hek elehh..dah kalah tu kalah jelaa..yang nak emo2 tu nape?

sabar ye cat..jgn nyesal lak nak buat contest lagi pasni.

Ain berkata...

kesian cat,

pada akak, adat la menang atau kalah dalam bertanding....

tak perlu nak emosional giteww...

lagipun kontset atau giveaway ni kan untuk rapatkan lagi persahabatan, bukannya medan untuk cari gaduh....

kena terima la kalau dah kalah tu kan.....

sabar jer la cat....

~ Lady ell ~ berkata...

hai la...mcm2 pe'el org ni.

mama_umar berkata...

xperla cat,sabo ajelah =)

cikbedahlaser berkata...

wahhh gitu.. smpi leh jd masalah plak...
org masuk contest nk suka2... nk tmbh kwan.. leh jd musuh lak..
adeh... sabar je la kak..
utk cik tanpa nama.. adat pertandingan la tu..sy dh byk masuk contest...satu pon x menang.. cool je... ekekekekeke

::Mamalyna:: berkata...

ishhh sape tanpa nama nie...tak baik tau... bila nak masuk contest, kenalah paham term n condition kan.. kenapa nak quiry syarat2 penganjur...

IZAN berkata...

isk iskk iskk.. sabar yek cat... tu semua dugaan. Adat contest - semua peserta rasa dia layak menang tapi hakikatnya tak macam tu. So kena hormat gak keputusan jurii.. mata dan penilaian setiap individu berbeza.. kekadang cantik kat mata kita belum tentu cantik kat mata orang lain. So kena terima la seadanyerr kann.. setiap keputusan tu mesti ada sebabb kan. Wallahualammm

lailasani berkata...

sy baru terbaca semlm kat blog kedai nun... hmm.. abaikan ajelah komen2 camni. await laaa nk tak puas hati sangat tu yee...

aiDieNa berkata...

Sangat susah nak puaskan hati sumer orang.. adat pertandingan ada menang ada kalah.. kalau menang syukur Alhamdulillah.. rezeki dari Allah.. kalau tak menang.. rezeki utk org lain.. jangan putus asa.. atau kondem org lain... kadang² sikap manusia nie mmg cukup kompleks untuk difahami.. betul kan Cat.. :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.