Khamis, 13 Mei 2010

Fi for.....fissshhhhhh!!

Puas dah aku ajar E-ein cakap fish (anak patung nemo dia kami panggil fish)..tapi dia sebut "Fi....Fi" jugak..yang kadang2 kalau nak mudah , dia panggil "Pi" je hihihi..At 1 year 2 months, nampak dah dia nak meniru ape yang kita cakap...tapi kadang2 lain sebutannya...macamanalah kalau dah pandai bercakap nanti?Mesti byk keletah dia ni hehehe...

Happy with her fish...(blurkan sikit sebab cekci ahhh hehe)

Sayaaaaannnnggg fish!

Zzzzz... dgn fish...

Tapi jgn salah anggap, E-ein sampai sekarang takde anak patung busuk,bantal busuk atau selimut busuk.Semua anak2 patung dia, Barney, fish, minnie mouse, coloria hippo.,..dia main .peluk2, cium2 dan usung ke hulu ke hilir kejap2 je..Yang dia suka bila nak tido, dia akan tarik tgn aku atau abah dia, letak kat muka, siap cium2 lagi, sampailah dia tertido(kalau tak tido buai).Entah ape bestnye dgn bau tgn mama dgn abah dia ni hihihi...

14 ulasan:

Miss Q berkata...

Haritu pegi la umah kawan tau. bawak QZ mandi kolam. Anak dia umur 2 tahun. Da pandai cakap la jugak. Bila mak dia suruh berkongsi toy dgn QZ, mak dia cakap, "Iman is a good girl kan? share your toy with adik lah" Sekali budak nih terus cakap, "Iman the best!".. Hahahaha.. comel je

Kalau la anak kita ni fluent cakap omputeh.. aiiii.. macam si Qoyum, aritu saya cakap omputeh dengan dia, dia balas balik," Aa? Ape? Mommy cakap ape tuh?" T_T

rase nak pelangkong je.. kekekekke

Kena ajar anak kita term-term mudah english nih ekk.. esok da besa sikit xda la terpinga-pinga

Nadiah Sidek berkata...

safiyyah pun ada nemo mcm tu..sepupu dia bg tp tinggal kat m'sia

Aleeya berkata...

comelnye baby posing ngan fishhh :))

mummy_ayu berkata...

ooo..e-ein suka main ngan nemo yer...untie pun suka nemo..aiks...!

ezan berkata...

sama ngan sarah.. still sebut fish cam pis.. je.. xreti sgt sebab bahasa jerman masih menguasai diri.. hehehe...

ryan'sluver berkata...

e-ein sure talkative da besa skit ni nnti. kdg2 kite beriya2 ajar die ssah nk ikut tp ade some words yg kte x ajar die boleh pandai sebut sendiri...u wait & see.. :)abg ryan camtu laa..hehe

CatlinaFly berkata...

miss q: ha ah kan, tak sabar nak tunggu anak2 kita start bercakap..pastu..get readylah dgn jawapan2 yang bernas ye..sy siap tny hubby ape nak jawab kalau E-ein tanya,"mama, mama, baby datang dari mana?"hihihi!

CatlinaFly berkata...

nadiah: hehehe e-ein punya sy beli online, second hand jek, tapi masih ok lagi.nemo ni dia boleh bukak jadikan selimut

CatlinaFly berkata...

aleeya: fish comel ke, baby comel?hehehe

CatlinaFly berkata...

ayu: ayu suka kartun nemo ke?itu sy pun suke!!paling suke watak dory yang pelupa tuh hihi

CatlinaFly berkata...

ezan: hehehe sarah ade darah jerman ke cakap jerman tu?e-ein ni memang ada darah "jerman " aka jawa hehehe

CatlinaFly berkata...

kak aivee: itu yang tak sabar tu kak!hehe

chugie berkata...

heheh.. same lah ngn fatin skang ni cat, dah pandai mengajuk ape yg kite cakap, walaupun kadang2 tu blur2 gak bunyi tutur kata die tu hehe..

fatin pun dah reti say 'bye'.. ;p

cikmin berkata...

e-ein pacifier lg ye cat.dah umpan 4 ketui kat faheem..tak mahu dia..propa je mula2 tu.. :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.