Selasa, 18 Mei 2010

Gulai Daging Salai


Dinner kami malam tadi.Aku beli kat Seremban.Haa...jauhnye aku gi beli kan?Idok ler aku gi Seremban semata2 nak beli gulai daging salai ni.

Sebenarnye pagi tadi aku ade meeting kat HQ Putrajaya.Tak sempat jumpe sape2 pun kecuali kawan2 yang memang keje satu blok dgn tempat meeting tu.To be exact, aku beli gulai ni kat R n R Seremban, kat gerai Selera Negeri.Pergghh..sedap tau..rasa cam masak lemak cili padi tapi tak lah pedas sgt & daging tu disalai dulu, baru dibuat gulai.Burrrppp!Alhamdulillah....ada hawa-hawa bau daging salai lagi kat mulut aku neh hehehe...R n R ni reachable dari KL ke selatan (Melaka,Johor)..cubalah!

14 ulasan:

rynas berkata...

ohh nampak sedap gulai tu. lagi sedap kalau cat yg masak ahaks...hehhehe

Emy Omar berkata...

sedapnya..saya suka juge daging salai especially yang mak saya masak hihihi

Miss Q berkata...

kedai no berapa? ada kesempatan nk try lh

mummy_ayu berkata...

nampak menyelerakan...mano la den nak carik kek kl nie...

indahhouse berkata...

salam kak catlina,
gulai2 daging salai ni buat kecur air liur saya. pedas dan sedap!

ezan berkata...

nampak sedap... nak g try la gak..

Diamilikku berkata...

ingat kan cat nak bagi resepi..rupanya beli kat RnR...hahahahha...tapi gulai daging salai emmang sedap...kat sini susah nak dapat....

ummumishkah berkata...

huh.. terbau2 daging salai tu! :P

@e_da berkata...

huh nampak sedap la.. tak penah buat sendiri lg..

blackcardomompods berkata...

sedap gulai ni,pasti mkn sekali nk lagi!!!!!!!!!!

chugie berkata...

owh.. this is really my fav cat.. sedapnye lah..

ibunoor berkata...

Salam ziarah...salam kenal...sedap nampak gulainya. Teringin nak buat pula...

Silalah ziarah ke mari ya.

cikbedahlaser berkata...

fuhh mencbar iman ni kak...
klu daging salai tu cmpur dgn terung kutub pon best....tp mesti pedas terangkat... lg ngam... fuh... gulai lak pekat.. fuhhhh.. ade skit ikan masin..fuhhh.. ok.. jgn kata mak mentua lalu x nmpk...suami pon x perasan..

Jue berkata...

hiihii sedap , wangi salai.. & pedasss haahaa.. eh, en. dodon dh bayar ke blom salai hr tu.. mesti dia lupa lgi.. nt kasi interest sikit kalo dia blm byr, denda lambat ;p

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.