Ahad, 23 Mei 2010

Ku bukan lagi Glitterati

Sebenarnye dah 2 hari status Glitterati Nuffnang aku yang dah kupegang selama hampir 1 tahun, dah terlucut..nape tah.Aku pon pelik ni.Mana ada aku lettak iklan lain kat blog2 aku nih..semuanye iklan Nuffnang.Nanti aku nak email pihak Nuffnang lah pasal ni.Byk perbezaan kemudahan yang Glitterati dapat berbanding dgn ordinary members...contohnye kat bawah:


Glitterati ni ala2 loyalty programme la..:

* The Loyalty Program is open to exclusive Nuffnang bloggers where "exclusive" is defined as not having any advertisement unit being placed on the user’s blog that originates from South East Asia ad network, or any other ad network that Nuffnang deemed as a direct competitor.

* Loyalty Program membership cannot be backdated to allow for benefits to be earned prior to joining the program.

* Glitterati status may be lost if for any reason we are unable to detect a Nuffnang ad on any of your registered blogs (e.g. if your blog is taken private, has been suspended, or your blog server suffers a prolonged failure), or any blog does not receive any traffic for an extended period of time.

* Any users who are found attempting to manipulate or ‘cheat’ to be included in the Loyalty Program will be banned for an indefinite period of time.

* Nuffnang reserves the right to restrict or ban any users from the Loyalty Program without reason or cause.

* Nuffnang reserves the right to alter the Terms and Conditions.

Macamana nak apply jadi Glitterati?

Oh, kita tak apply, pihak Nuffnang sendiri akan menentukan kita layak ke tak..kalau memang blog kita takde iklan berbayar lain mcm Innity dan Adsense.Tapi Google Ads takpe rasanye sebab iklan tu tak berbayar.Boleh baca kat sini.

Lagi satu paling ketara ialah jumlah byran dan juga tempoh menunggu utk mmendapatkan cheque tu yang berbeza.huhuhuhuhu!!Itulah, cuba tgk blog aku, mana ada iklan lain?Kenapa, ye?

12 ulasan:

ardinihumaira berkata...

ada iklan pizza ni masa dni datang.. :)


PENGSKODENGAN YANG TIDAK SENONOH DI TEMPAT AWAM

CatlinaFly berkata...

ardini: err...alamak...nak klik, klik je, no need to tell me :)

cikmin berkata...

cat..cepat2 bagitahu diorg tau..senin time diorg update..nanti duit jadi sikit lak..sayang..

CatlinaFly berkata...

cikmin: okeh cik min, thanks! :)

CikLilyPutih berkata...

beb,
diorg salah orang kot. takpe2 pi anta email kat diorg tau! cepat

chugie berkata...

Salam..

must b something happen tu.. kne bgtau cepat.. kalau x.. kureng nanti.. heheh:D

kakchik berkata...

pelik juga tu walhal takde pun competitor yg lain. kod youthsays pun takde kat sini. semalam kakchik ada terbaca kat blog sapa entah masa BW, dia dpt email dr Nuffnang kalau tak silap, kata status gelihati dia ditarik sebab ada kod youthsays kat dalam blog. kod tu mengganggu detector dr nuffnang. ni info yg kakchik ingat2 lupalah. ade kaitan ke?

blackcardomompods berkata...

tak phm tul bab ni..iklan yg masuk tu berdsrkan rating ek?lg tinggi rating lg byk iklan masuk?

CatlinaFly berkata...

cik lily,chugie & kak chik: dah, dah buat pertanyaan tadi..tunggu jelah dia jawab...

CatlinaFly berkata...

kak ct:
ada dua jenis klik kak ct,

1.CPC: cost per click-kita dapat income bila org click

2.CPM:cost per impression- ha ni bila dapat buffered earning, org dtg blog kita je, tak yah klik,kita dah dapat duit.

dua2 jenis klik iklan di atas memerlukan trafik yang sentiasa ada, tak perlun tinggi sgt, bagi average blogger mcm kita, cukuplah kalau leh dapat consistent 100 unique visitor sehari ;) itu yg sy tau sikit2lah kak :)

*∽ IZAN ∽* berkata...

alamakk..!! sadisnyerr.. Izan pun belum apa-apa Adsense dah ke block , disable padahal kita baruuuuu je nak start. Baca2 macam susah je nak appeal utk dapat balik Adsense once dia dah block. Harap2 tak la berlaku kat En Nuffnang plakk.. uhuk uhuk. Hopefull En Nuffnang tak sekijam Adsense. Apalagi, inform la kat Nuffnang team Cat. Rugi kalau dibiarkan tuhhh

CatlinaFly berkata...

izan: samalah, pernah gak nak register adsense, tapi tak lepas..nape tah.,.hihi tulah setia dgn nuffnang je tapi jadi camni lak..huhu

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.