Sabtu, 15 Mei 2010

Sardin Roll

Breakfast aku pagi ni.Makan sorang2 je sebab Cg Fly gi sekolah today, ada kursus.Aku dah prepare bendalah ni dari tgh malam tadi lagi sebelum tido.Kalau nak menggulung hari ni, kang jadi ape tah kalau dah dgn E-ein hihi...

Cara-cara:

1.Masak sardin mcm nak buat sandwich.

2.Gelek roti sampai leper.
3.Letakkan sardin tadi sebagai inti, secukupnya.
4.Gulung, gulung, gulunggggg...5.Bila dah siap, simpan dlm peti sejuk.Esok leh goreng.

Cara menggoreng:
1.Panaskan minyak.
2.Potong dua roti yg dah digulung tadi.Pecahkan 2 @ 3 biji telur dlm mangkuk, pukul mcm nak buat telur dadar.
3.Celup roti tadi dlm telur dan goreng hingga kekuningan.Kena hati2 supaya gulungan roti tu tak terbukak.

Eh..tgn tecik sape ni?

Berusaha...

Dapat lak tu!Sorry e-ein, mama tak leh kasi sardin roll kat E-ein..sardine not good for babies, nanti dah besya baru leh mamam ye...



18 ulasan:

chugie berkata...

nampak sedap dan menyelerakan lah cat!

Syigim berkata...

eeeee sedappppp! lama tak buat! nk buatlah ptg ni! :)

IZAN berkata...

Wohoo.. !! bagus ni siap dgn gambar cara-cara masakann!!!

Cat.. *ehem ehemmm..* Dengan gembiranya nak bagi award nih... sudilah kiranya terjah 'rumah' Izan ambil award yerrr.... muahh muahhhh!

http://sweetomoide.blogspot.com/2010/05/sweetrecipes-gallery-reviewed-by.html

CikLilyPutih berkata...

sedap ooo.. bile nak bagi kite sket nie ek

blackcardomompods berkata...

mak oii sedapnya sardine roll tuh...dh lama tak bikin da...roll dgn sosejpun sedap kan?

Izan Ishak berkata...

nyummy!!...sedapnye sardin roll mama e-ein nih...mintak aunty sikit e-ein!

Diamilikku berkata...

menu paling simple saya..kalau hubby teringin nak makan sardin roll...style nih la yang saya buat....licin sekejap jer kalau hubby makan

Emy Omar berkata...

yummy sedapnya sardin roll..
yup sardin not good for infant..tunggu besar ye sayang baru boleh makan

miralatiff berkata...

sedap nya sardine roll ni..nampak crunchy jer..*drooling*

CatlinaFly berkata...

chugie: if kita suke makan sandwich, memang sedap chugie! :) tambah rasa lemak2 telur goreng bersalut kat roti tu..pergghhh..aiseh rasa lapar lak memalam nih!

CatlinaFly berkata...

syigim: nanti nak gi jengah sardine roll dubai lak hehhe

CatlinaFly berkata...

izan: huhu simple je nih..seganlah izan masak lagi terrer :)

CatlinaFly berkata...

cik lily putih: tunggu ciklily balik joho ler hehehe

CatlinaFly berkata...

kak Ct: yaa...betul betul betul!!

CatlinaFly berkata...

izan ishak: hehehe meh la turun kluang,..dekat dah tu :)

CatlinaFly berkata...

su: betul2..jgnkan hubby, sy makan sorg pun licin wooo..hahaha

CatlinaFly berkata...

emy: ha..betul2..sebab sardine ni byk bhn awet sebab tu tahan lama dlm tin..kita takpe, badan kuat!muahahaha

CatlinaFly berkata...

mira: nah tisu!kidding!!! d:)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.