Selasa, 22 Jun 2010

1 tahun, 3 bulan, 4 hari


Terasa cepat sungguh E-ein dah lebih setahun.Tunggu naik 2 tahun pulak.Jap lagi kalau dah petah bercakap, sure asyik tny macam2 ni...what E-ein can do at this age?

1.Berlari dan melompat.

2.Boleh buat simple signing " tunggu", "mana","abis", "tak ada","geli","takut", "tak tahu"..kami tak ajar baby signing pun, just simple gestures yg selalu kami buat, dia cepat je tangkap.

3.Akan tunjuk2 benda yg dia nak atau benda yg dia suka,nak-nak bila kat supermarket!

4.Suka bercakap(bahasa dia lah hehehe).

5.Suka tiru bunyi kucing bergaduh - a very loud meowwwwwww wauuuuwaauuuu waaaauuuuu - pastu dia akan ketawa.

6.Obses dgn remote astro.Remote dia akan pegang kalau tgh tgk kartun.Pastu butang remote yg dia paling suka picit ialah "On "dan "Off".Pastu kalau tak sengaja off tv, mulalah baru nak kasik remote kat kita suruh bukakkan.

7.Suka makan sendiri(pakai tgn ).Pastu bersepah dan berteraburlah nasi dan lauk2 dia,kalau kita tak bg dia makan sendiri, dia tak selera makan nanti...haih....

8.Kuat minum susu sekarang.Growth spurt kot.Sehari leh minum 5-6 kali , kuantiti 7-8 auns susu.(dulu-dulu nak minum 3 botol yg 6 aun pun susah).Belum timbang lagi dah naik ke belum ni..sebab E-ein ni beratnye statik masa umur 11 bulan ke setahun.

9.Kuat ngaga(menyakat ) orang.Orang yg dia paling suka usik, abah dan auntie dia.Mama dia garang kot, dia tak bpe suke main dgn mama dia haahahha...(sebab aku selalu amik brg2/habuk/getah/rambut yg dia kutip atau bahaya kat dia, tu yg dia tak bpe nak main dgn aku tu...)

10.Very attached to her abah(saje buat mama jeles ye..)..tapi kalau abah dia takde/balik sekolah lambat, pandai pulak mengendeng2 kat aku minta peluk and tepuk2 bila nak tido :P...

Sekian...good nite semua ye...mmuuaahhhs dari E-ein!


Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!
KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer
Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

19 ulasan:

Miss Q berkata...

bunyi mooo awal2 lagi dah pandai kan!! QZ baru jumpa lembu jalan2 depan umah.. dia baru pandai ikut bunyi "mmmmmm"

CatlinaFly berkata...

ha ah ye...lupelah qas!hehehe...dia pandai wat bunyi moo, dak(duck), dok(dog).cuma tak sure dia tahu tak maknanye tu ;)

Gieyana berkata...

lm x singgah sini..cepat betui E-ein membesar jer..dh 1 thn dh..

Intan berkata...

Lamanya aunty tak mai rumah e-ein...sorry ye sayang :)

Mesti cute kan bila dia buat bunyi meowww itu....aunty pon nak auwwww balik boleh...ekeke :D

rynas berkata...

dah besar yer Ein..mg jd anak yang solehah yer..

budak-budak makin besar main banyak akalnya...sernok tgk perubahan dia hari-hari kan

rynas berkata...

dah besar yer Ein..mg jd anak yang solehah yer..

budak-budak makin besar main banyak akalnya...sernok tgk perubahan dia hari-hari kan

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

heheh..besar nanti nak jd vet gak ye? tu pandai wat bunyi kucing gaduh plak tu

dah besar dah tu cat..leh wat adik utk e-ein..ngeh nghe

indahhouse berkata...

Salam kak catlina dan E-ein,
Muah dari untie juga. Dah besar dia. Alhamdulillah, perkembangan dia laju jugak. Moga membesar jadi sihat dan kuat :D

Izan Ishak berkata...

e-ein dah pandai macam2 ye...
bilalah dapat jumpa e-ein nih~

Kaklong @ Izan berkata...

Comelnye bunyi kucing e-ein....

Ain berkata...

makinnnn pandai dan makin chumell....

dah pandai cakap siap la mamanya....

macam2 la e-ein duk tanya...

hehehe....

Liza berkata...

So cute!! Best kan tgk keletah dorang. macam nak record jer hari2.. tp manakan dapat..........huhu..

CatlinaFly berkata...

gie: :) iye kan?mcm nureen jugak..dah jadi anak dara dah :)

CatlinaFly berkata...

intan: vice versa!hihihi..

CatlinaFly berkata...

rynas: tulah pasal..bila dia buat nakal, nak marah pun tak jadi hihihi

CatlinaFly berkata...

rose: hihihi...jadi vet?wallahualam..tunggu dia besar nanti tgk dia jadi ape..:)moga berjaya dunia akhirat, rafiq & E-ein!

CatlinaFly berkata...

indah house: tulah..sebenarnye E-ein ni kira kategori lmbt gak berjalan sebab setahun baru pandai jalan, tgk anak sedara mara ada yg berjalan masa umur 10 bulan!agaknye nak catch up la ni..terus je dia berlari2 lepas belajar berjalan!

CatlinaFly berkata...

izan: roger2 je izan, dtg umah sy ke?:)

Mrs.Joe Sparrow berkata...

hehehe... bab makan pakai tangan ngan tekan remote astro tu sama ngan chiepani.. bile chiepani nak jumpa e-ein ek... mesti best..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.