Isnin, 28 Jun 2010

8.15


Gambar "yahooed" je(biasa "googled" kan hehe)..malas nak amik gambar!

Apekebenda 8.15?Tggu di hujung entry yer..hihi..saje wat suspens sikit...(haha suspens ke?perasanlah kau Catlina! :P)

Hari ni aku cuti.Sebab?E-ein demam ..Sejak jam 4 pagi dia merengek2(malam sebelumnya dia muntah susu sikit-tak sure sebab demam atau sebab perut dah penuh).So today aku tak keje utk jaga E-ein...just bagi ubat yg ada dlm simpanan (ubat demam) dan basahkan badan /kepala dia.

Petangnya macam dedar tapi dia mcm biasalah merengek2 walaupun ada masa dia aktif mcm tak demam jek(siap main lompat2 junam/terjun tiruk kat tilam-haiyoh!)...pas main mulalah rasa sakit badan, ha..merengek2 lah pulak!Tunggu Cg Fly balik dlm kul 3 petang, bawak gi klinik amik ubat demam lagi sebab yang ada dah nak habis.Doktor tambah ubat antibiotik,ubat selsema dan ubat masuk buntuuuut.

Dan aku minta timbangkan E-ein kat klinik tu.Selama ni dah 4 bulan jugaklah berat E-ein statik 7.8kg ke (11 bulan - 1 tahun 2 bulan).Kali ni, to my joy, alhamdulillah, dah naik 8.15 kg.......agaknye sebab tu demam, dia nak membesarkan badan, kata pengasuh E-ein :).dan alhamdulillah juga, walaupun demam, selera makan dan menyusus mcm biasa...sempat dia makan Kit Kat 2kali lagi siang tadi (patah2kan bg sikit je kat dia..)..hehehe dan skrg E-ein dah pandai co-operate bila nak gosok gigi(aku pakai hujung kain letak ubat gigi), nampak je aku dah picit ubat gigi tu, cepat je dia bukak mulut :).Takdelah mama risau kalau E-ein duk makan jajan coklat, at least dah gosok gigi tiap2 pagi dan petang kan ....k lah ciao dulu, laparlah pulak, nak gi makan bubur kacang durian yg pengasuh bagi hehehehe ...jangan jelessss...:)



17 ulasan:

Wan Anie berkata...

demam nak jalan kut!

*∽ IZAN ∽* berkata...

Get well soon E'in. Seb baik demam2 pun ada selera nak makannn

CuppyCakeMommy berkata...

sian e-ein cyng

CuppyCakeMommy berkata...

sian e-ein cyng

Izan Ishak berkata...

alhamdulillah..naik juga berat dia walaupun demam ye~

CatlinaFly berkata...

wan anie: hihi e-ein dah berlari...:)kalau demam nak poandai ebrcakap best juge hihi...tunggu je tgk ape perubahan dia lepas ni :)

CatlinaFly berkata...

izan:tq wish kat e-ein :)

CatlinaFly berkata...

siti: tq auntie siti :)

CatlinaFly berkata...

izan ishak: tu lah pasal..risau jugak kot berat dia sama atau turun..

mummy_ayu berkata...

ala siannya e-ein demam...raisau kan kita..apa pun get well soon dear!!

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

my nuha dari setahun sampai nak masuk dua 10KG, tapi last week timbang 13KG dah..moga e-ein sihat
selalu!

~~@lyci@~~ berkata...

alalala.. cian e-ein.. get well soon okay..

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

demam nak pandai wat sesuatu kot...tak pe biasa la tu

The Womanish berkata...

eh dah gosok gigi ye...tak telan ke ubat gigi tu?

demam nak adik kot??? hihihihiiii

Liza berkata...

Moga E-ein cepat sembuh... Sama mcm Adam. Gosok gigi pakai kain letak ubat gigi.Tapi nangis mcm kena dera. Gunakan ubat gigi tanpa fluorida and sakarin. Pureen ada ubat gigi untuk baby,kan Catlina?

mummyseri berkata...

harap eein cpt sembuh yek..hannah pon susut jugek bulan lepas..alhamdulillah bulan ni bertambah sikit..nuz pon senyum je lahh..

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata...

comelnya anak dara ni..dah pandai sikat rambut sendirik..hope cept2 sembuh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.