Sabtu, 10 Julai 2010

Cerita Jumaat

Semalam aku keje macam biasa dan E-ein duduk kat umah pengasuh..selang sejam aku call tnykan keadaan E-ein..

Sempatlah aku siapkan beberapa keje yang tertunggak sejak 3-4 hari ni.Pukul 12(Jumaat rehat awal-solat Jumaat), aku gi jenguk E-ein kat umah pengasuh.PCadangnye nak jenguk jelah, tgk dia masih demam ke tak..pengasuh kata, E-ein belum makan sebab dia baru bgn tido.Aku bagi dia makan dulu.Sambil2 tu bersembang dgn akak pengasuh..

Lepas bg makan,E-ein tak nak lepaskan aku..pengasuh dah amik pun, dia masih tarik2 tudung dan baju aku.Tak sampai hati aku tgk...terus aku mintak pengasuh siapkan bakul susu dan brg2 E-ein, terus aku dukung E-ein masuk kereta.Plan aku, bila Cg Fly balik lepas sembahyang Jumaat, aku nak suruh Cg Fly jaga, aku masuk keje balik...

Sampai kat umah, aku cek temperature E-ein, nak cecah 39 celcius dah.Aku cepat2 bukak baju dia dan mandikan , bg dia main buih2 sabun dulu.Sampai dia tak nak keluar bilik air, nak main air lagi. Lega kot dapat sejukkan badan.

Pukul 2 petang Cg Fly dah balik. Badan E-ein masih panas.Aku masukkan ubat bontot(Paracetamol suppository) tu.Kami decide nak ke paed semula dan terus balik umah MIL.Aku sms bos, bgtau anak demam panas lagi, permisi keje half day.My boss agreed.She's a mother too, so she's faham lah tu...Kat paed, dapat antibiotic dan tambahan paracetamol syrup dan voren suppositories 3 bijik.Masa kat paed pun , suhu masih tinggi(38.5).

Sebenarnya, Sabtu ni(hari ni) Cg Fly aa bawak budak2 sekolah tournament sukan dan aku ada bengkel dalaman jabatan weekend ni..Jadinya, aku dan Cg Fly agreed nak tinggalkan E-ein kat umah mak since pengasuh of course tak berani jaga E-ein masa dia demam ni...

Pagi tadi aku call, mak kata, E-en tak berapa panas (dah dedar), dan tgh main dgn adik.Dah makan, dah minum susu , dah minum ubat(dlm susu).Nantilah aku call lagi...jap lagi since masih dalam waktu rehat ni..

12 ulasan:

Wan Anie berkata...

moga cepat sihat e-ein.... demam nak jalan kut... eh ke dah jalan?

kakchik berkata...

salam catlina. kakchik tak sempat nak jenguk e-ein yg demam tu. moga2 cepatlah baik demamnya. kesian anak kecil kalau tak sihat.

rynas berkata...

moga cepat sembuh ya...take care

*∽ IZAN ∽* berkata...

Salam E ein... ciannyer demammm... tumbuh gigi kerr...? anyway get well soon dear!

Izan Ishak berkata...

moga e-ein cepat sembuh~
**risau kalau anak demam lama2 camni...

mummy_ayu berkata...

ala siannye..dah makin ok dah tu..harap makin ok..and terus sembuh...ok e-ein..

Liza berkata...

Sekarang musim demam ker? Kesia E-ein.... hari ni dah ok?

MeL MikaiL berkata...

get well soon e-ein. risau lah kalau anak demam panas ni kn..

CatlinaFly berkata...

wan ; nak pandai bercakap kot hehehe

CatlinaFly berkata...

kak chik: betul..kalau kita demam, takpe...

CatlinaFly berkata...

rynas, izan & izan ishak: thank you from deep within my heart..maceh for ur wishes dearies..

CatlinaFly berkata...

mummy ayu, mel, lizayati: terima kasih...i appreciate it so much..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.