Selasa, 20 Julai 2010

Marble cheese brownies(lagi!) dan the marbling method!

Yezza...buat marble cheese brownies (kali ni tanpa dulche de leche)lagi atas permintaan kawan2 yang turun berseminar kat tempat keje aku ni....end product tak sempat nak amik gmbr sebab lepas masuk peti sejuk, cepat2 potong masuk tupperware , bagi kat diorg!Ada yang tny mcmana nak buat marble ni, so aku nak share ape yg telah aku belajar kat tenet melalui blog kawan2 yang pernah buat marble cheese brownies ni.

Buat beberapa garisan atas cheese layer menggunakan baki brownies coklat.

Lorekkan secara menegak atas garisan coklat tadi.Buat sampai habis ke penghujung loyang.

Lorekan pertama

Lorekkan kedua(arah berlawanan dari yang pertama).Loreklah sampai habis ke side loyang yg sebelah lagi

Siap!Leh masuk oven!(tgn ku masih keras weh!huhu!)

rupa bila dah masak dan dipotong....(gmbr lama)


8 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

le...mcm tu je ke? senangnya! awat tak fhm baca instruction? lol

tq!

Miss Q berkata...

O mai God! Macam tu je ke cara nk dpt efek lawa mcm tuh?? Mudah nye!

p/s: x pe lh dear, sy tggu theme lainkali saje.. My sis bukan jenis suka travel jauh2 mcm tuhh

Nina Idharm berkata...

tq for sharing... dah lame cari cam mane nak wat corak cm 2...skrg dah tau. TQ..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

okler tu cat
dari sy ni yg tak tahu langsung nak buat..agagaga

CatlinaFly berkata...

nadiah: hehe dulu sy pun wonder jugak ler, mcamana lah nak buat camni?hihi..surf sana sini, dan try buat..tapi need practice lagi ni :)

CatlinaFly berkata...

qas: ok..:)...nanti kita buat theme mom and son /mom and daughter lak ye..

CatlinaFly berkata...

nina: sharing is caring..tq..

CatlinaFly berkata...

rose: hehehe tgn keras lagi..nasib baik je tu dapat straight, tapi comot la pulak!janji sedap dimakan!hihihi

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.