Rabu, 11 Ogos 2010

1 Ramadhan..dan Kit Kat bites

Alhamdulillah..dah selesai satu hari ibadah puasa.Azam aku nak masak utk berbuka mungkin kena tunda esok..sebab hari ni baru gi shopping barang2 dapur,tak sempat nak masak.So, berbuka dgn juadah kat Pasar Ramadhan lah.Menu berbuka hari ni: ayam percik,gulai pucuk rebung dan rendang daging sikit, beserta air tebu.Sahur karang, goreng2 ayam je kot hehehe..

Masa gi Pasar Ramadhan petang tadi, sebelumnya kami ke Giant gi shopping brg dapur.Pastu ada barang yang tak ada kat Giant, kami singgah tempat lain pulak.Aku tunggu dlm keta dgn E-ein.Dlm 10 minit gak ler tunggu Cg Fly lengkapkan shopping.Pas masuk kete, Cg Fly hulur jajan Kit Kat bites, suruh aku bukak kasi E-ein.Cg Fly kata ," awak gigitlah sikit,baru kasi E-ein ".Bukan apa,jajan ni bersalut coklat yg licin dan kami takut E-ein tertelan je tanpa kunyah.Aku dgn bendulnya gi la gigit sikit KitKat tu.Beberapa saat lepas tu Cg Fly tanya"eh awak gi makan eh KitKat tu?bukan ke ari ni puasa??"

Laaahhhhh!Aku lupe hari ni puasa!(Cg Fly pun terlupa sebelum tu!)Terus aku ludahkan balik Kit Kat tu dan lap mulut dgn tisu....hahahaha kenangan 1 Ramadhan yang tak dapat aku lupakan!Adeh deh...haru..nasib baik tak ngap sebijik dua terus tadi!hihihihi....

Penyebab kejadian petang tadi...huhuhu!

11 ulasan:

h4ni3 berkata...

ngeh3x..
pernah terlajak juga dulu
saya suka kalau time bancuh air teh, gula yg melekat kat keliling bekas tu saya akan kaut n masuk mulut. sekali terbuat time puasa daaaa... hahaha

selamat berpuasa cat! =)

Sha@Mama Tina berkata...

Hahaha...ada juga yg terlupa ye..owh..tau dah e-in tak puasa ye.. kena tangkap tak tau..ayo..ayo..

Izan Ishak berkata...

hehehe...bole terlupa plak ye. xpe2...dimaafkan. nasib baik mama e-ein tak ngap semua...sedap tu kit kat bites!

kucingorengemok berkata...

alasaaaan! memang nak kan sebenarnya? hahaha :)

Diamilikku berkata...

my hubby punya feel kalau nak bancuh susu anak..dia akan minum dulu rasa air tu masih panas atau dah suam2 (sebelum letak susu)...1st ramadhan last year lagi 10 minit nak berbuka..(baru lepas amik anak dari baby sitter)..dia nak susu..hubby gi bancuh and as usual rasa air tu...mujur saya sempat sedar..sebelum tertelan..dah jerit2...hahahahahhaha...kalau tak kantoiiiiiiiii

~~ciklinn~~ berkata...

hahahahhahahahahha seb baik baru geget kalu dah habis satu beg camner? hahha

tu biasa pada hari pertama.... laki linn smlm siap nak minum air sirap aisy lag..hahhahah

@e_da berkata...

boleh jd kan kenangan tiap kali 1 ramadhan tu.. hihi

~│IbuCats│~ berkata...

kekekke... tajuk entry kite cam nak sama la kak! nguahaha

mummy_ayu berkata...

tak pe tak perasan ye..
ayu pun pernah cam nie..lawak je rasa lepas tu..he he he

kak ina kl berkata...

salam dan selamat berpuasa catlina..

biasalah kalau ada anak..dulu masa buat bubur nasi anak akak pun akak terasa jugak..gelak bila di fikirkan semula.

senang ek beli ajer kalau makan berdua..kat umah ni mana boleh...nipis dompet dibuatnya.

blackcardomompods berkata...

cat..sedap giler nmpk kit kat tu..takde pulak nmpk kt sini...kita pun smlm masa buat kuih,sib baik tak jilat je.kekeke

salam ramadhan buat cat N family

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.