Selasa, 17 Ogos 2010

1 tahun 5 bulan

Lagi sekali, cepat nye masa berlalu...sebenarnya kalau ikut tarikh lahir, esok E-ein dah 1 tahun 5bulan,tak lama lagi nak cecah setahun 6 bulan.Short update perkembangan E-ein

1.Suka "bercakap"-tapi bahasa dia lah.Ada video, nanti aku upload.

2.Mula meniru cakap kita

tik : cantik
rah: merah
hija : hijau
dan lain2 perkataan yg kita sebutlah, cuma dia amik hujung2 je hehehe

3.Makin kuat meragam waktu malam
-yang ni baru je, dlm 4-5 malam sebelum ni.Yang peliknya, siang dia ok, malam time nak tido dia boleh melalak sampai 1-2 jam!contohnya malam tadi, dia bangun kul 11 , kita nak bagi susu dia tak mo,dah buai pun masih menangis meraung2 dlm buai.Pastu dah la tak nak dgn aku, Cg Fly jadi mangsa dukung dia.Dalam kul 1.30 baru dia tido!Mujur aku dgn Cg Fly tak terlajak bgn sahur pagi tadi!(sejak puasa, bangun kul 4 pagi dah jadi kebiasaan...)

4.Kalau time buka puasa, dia nak makan sekali(padahal dlm kul dah makan kat umah pengasuh sebelum balik).Nak duduk atas riba kita sambil dia makan guna sudu.Layan jelah dia makan dulu pastu baru aku leh makan pulak.

Ok..itu je nak update, ade sape2 leh ulas pasal tantrum E-ein yang menjadi-jadi ni tak?ke normal macam tu ye?ikutkan hati nak gi umah bidan kampung depan ni nak mintak air penawar kalau E-ein masih tak berhenti menangis malam tadi...sigh...

Masa ni tgh good tempered hehee

10 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hepi 1 tahun 5 bulan insyirah
be gud gurl ya..

yela cat. if depa meragam leh mati kutu n mencabar imanzz..uhuhu

Emy Omar berkata...

cepat sungguh masa berlalukan cat..

mummy_ayu berkata...

emmm..budak meragam biasanya kalu adventure sgt..nak dpt adik..he he he...
tomeinya e-ein pakai tudung tu..bulat je pipi dia..geram..

mummyseri berkata...

salam..
alala sgt comel eein ..:)
hannah kite pon tak pandai ckp lagi, ckp bahasa dia n adalah beberapa word dia sebut..seb bek bole paham..

CatlinaFly berkata...

rose: betul rose, mati kutu sy dan hubby, buat mcmane pun, tak nak berhenti menangis, jadi mcm newborn lak..

sampai husband siap azan pun tak reda, last2 dia tido sendiri(dah penat melalak)

CatlinaFly berkata...

emy: betul..:) sgt2 cepat!

CatlinaFly berkata...

ayu: hihi ..kadang2 e-ein main anak patung dia dukung kat dada siap cakap2 dgn patung tu, siap masukkan patung dlm buai dan enjut buai sekali..err..

apakah???

hehehe

CatlinaFly berkata...

serI; hehehe itulah pasal..kadang2 e-ein style ckp dia, mcm tanyakan kita sesuatu sambil tunjuk2 kat benda tu..tapi kita iyekan jelah , layanss..

cintaKusayangMu berkata...

aritu darwishes ada gak wat perangai cmtu..bngun tgh mlm kul 1 2 pg pastu melalak cm nmpk hntu..jenuh gak la nk diamkn dia..dia ni jenis klu siang dh merajuk smpi ke tgh mlm la dia bawa ke tdo...so kena get ready je la klu dr siang dia dh merajuk..huhuhu...yg qis buat klu terjd perkara cmtu..bangun n dukung dia bawa masuk bilik air..kt air paip tu amik air n selawat 3x,sapu kt muka dia..buat 3x....alhamdulillah pastu dia diam..n kdg2 klu xjln gak taktik tu..bg dia minum gripe water tgh2 mlm tu...lps dr tu mesti dia tdo lena nye..kdg2 perot dia xsedap kot..kita xperasan..

ryan'sluver berkata...

comellll bangatt nih!! eh ryan pun skg suka buat pangai jerit2 + nangis x behenti smpai kte pn takut gak. babykan xleh ckp..if dh pndai ckp leh la tanye2. akak slalu wat- baca ayat kursi & selawat then hembus je kt ubun die..petua sendirik jer ni..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.