Jumaat, 13 Ogos 2010

Ini Insyirah punya...


Sekali sekala aku panggil E-ein, Insyirah.Lagipun nama Insyirah bermaksud melapangkan dada.Nama E-ein tak ada maksud rasanya melainkan aku guna Ain.Maybe semakin E-ein besar nanti, aku nak panggil dia, Insyirah @ Dayana :)...

Malam tadi baru lepas menyiapkan draft pertama photobook client seterusnya.Sejuk mata bila tgk gambar2 client semasa pegi haji.Rasa redup je mata melihat pemandangan di sana, Masjid Nabawi, Kaabah , Jamrah dll.Subhanallah, tgk gmbr je dah rasa syahdu, apa lagi kalau dapat menjejakkan kaki ke sana...

Ok , berbalik kepada tajuk di atas, aku baru je siapkan photobook E-ein yang ke-3 rasanya.Ambil masa 3 bulan baru siap.Bukan lambat masa proses buat atau printing, tapi sebelum ni sibuk siapkan tempahan2 pelanggan.Bila agak dah lengang sikit, barulah sambung projek utk E-ein.Minggu depan lak, maybe 3 buah photobook perlu disiapkan , so rasa lega sikit bila job2 minggu ni dah siap(3 job client + 1 job E-ein: ambil masa 2 minggu).

Jom tgk photobook E-ein.Produk baru KedaiGambarKami, cuma belum update kat sana.Personalised hard cover dgn protective hardbox dgn imej sama, 40 pages, saiz 8.5 x 12(A4).Aku guna lebih kurang 4 layout scrapbooking...fuh..penat buat ni, tapi seronok dan rasa berbaloi/puas hati bila produk dah siap.Total masa aku ambil tuk betul-betul siapkan photobook ni : 4 hari utk arrangement dlm photobook + 3 hari printing.So lebih kurang seminggu boleh siap(kalau tak ada kerja-kerja design lainlah...)

Protective hardcase box (kotak luar)
Pandangan depan photobook + hard case box
Pandangan tepi(siap dgn text pada book spine)

Pandangan belakang
Pages kat dalam





Harga dia?nanti aku umumkan kat KedaiGambarKami, ya?Maybe lepas promo Ramadhan habis baru aku announce...anyway sesiap yg berminat leh je contact aku kat catlina7@yahoo.com kalau nak jadi yg terawal tahu harga photobook Personalised cover ni....

Ramadhan Promo for Photobook(12-22 Ogos 2010):Klik sini

13 ulasan:

@e_da berkata...

cantiknya.. kalau kita bg gambo buat camtu berapa harganya cat?

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

ya Allah..cat..sy lupa langsung pasal photobook rafiq yg sy dah tempah tuh..
cat buat posting ni baru teringat..alamak..tak pilih lagi gambor2 yg nak..huhuh...nnti sy bagi eh..cat pon tak ingatkan..ish..

cat, better panggil insyirah..sbb e-ein takde maksud...bagus tindakan cat tu..
nama mmgla cam bes je dengor..cam manje je..actually once kita ubah ejaan or panggilan, nama tu dah lari maksud dia..:-)

rina berkata...

Kreatifnye mama ein ni.. Kalau lah saya ada kesempatan nak buat kraft ni semua alangkah bagusnya.. Sebenarnya malas..hehe

CatlinaFly berkata...

@eda: nanti sy email ye...:)..

CatlinaFly berkata...

rose: hehehe sy pun bz sampai lupe nak remind semua yg belum hantar gmbr2...k ada masa nanti sy hantar email reminder..

chugie berkata...

aduhai.. cantiknye lah.. haraganye pun mesti cantik kan! :D

CatlinaFly berkata...

rina: susah2 order jer dgn sy hehehe :)

CatlinaFly berkata...

chugie: hehehe lebih kurang lah...:)

NurSolehah berkata...

wow... cantiknye photobbok tu..

mummy_ayu berkata...

wah..cantik..siap leh buat story book...every year kan? best la....

Liza berkata...

cantik giler!! bestnya kalo bleh wat sendiri..

nurulazham berkata...

wahh...cantekkk!!!berapa RM kah itew??

CatlinaFly berkata...

nurul: nanti sy email yeh..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.