Ahad, 8 Ogos 2010

Mana hidung?

Sekarang E-ein dah pandai point kat hidung kalau kita tanya , mana hidung?Dan juga point kat mulut.Hehehe nampak cam remeh kan, tapi buat aku happy.

Dan...dah panggil aku "mah!" .Bunyi Mama belum lagi lah...sikit2 "maaaah!"..."mahhh!"..kadang2 terkeluar "maaaak!(mak ialah panggilan utk pengasuh dan tok mak dia)....

K lah, baru ada mood nak iron baju utk keje esok...byeeeee...good nite, sleep tight!

18 ulasan:

~│IbuCats│~ berkata...

hehe...e-ein kiut! tak sabar nak tunggu chiepani point2 kat idung pesek dia pulak.. haha...

Yan berkata...

takpe bg dia belajar skit2... jgn paksa2 dia..
samela ngan kite.. dulu ms qis kecik/. blum setahun..
dia dah kenal kebanyakan anggota tubuh badan.. dari kepala sampaila ke tapak kaki.. ske tengok.. bile kite tanye.. dia cepat2 tunjuk..
lepas umur setahun.. kite ajar yg rumit2 skit.. lidah, buku lali dsbnya

Mama Adli berkata...

mmg happy kan CAT..lps ni lagi banyak yg dia akn pandai...lagi seronok....

adli plk...dia blh sebut mama correctly....tp bila dia ngis......dia akan sebut...."ayah...ayah...ayah"...( suami ibu (pengasuh) adli)...frustla plk...knp bukan "mama".....????

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

hoho..saat paling indah
rafiq pon if buat benda2 tak diduga..buat hati ibu ini tersentuh..

takpe cat..nnti lama2 ma ma betul2 la tu..:-)

mummy_ayu berkata...

dah makin bijak dah....

CuppyCakeMommy berkata...

clever e-ein

intanmaria berkata...

:)
iye..
makin lama banyak words akan dibelajar..
and like my ecah..logo AIr ASia pun dia tahu..as kapal terbang

budak sekarang mmg cepat belajar+bijak!
_________________________
http://mariaariffbaby.com

Ain berkata...

makin besar makin pandai....

seronok tengok perkembangan anak-anak...

Miss Q berkata...

kalo QZ,

mata: kebik2 bijik mata
hidung: buat bunyi sedut hingos
mulut:point kat gigi
gigi:pun point kat gigi
telinga: point kepala.. ajar la camne, tetap point kepala!

sonok tgk budak2 dh start belajar kan.. start "menolong" nak sapu lantai, nk mop lantai.. nak pass baju soh bg sidai.. yg geram nye, baju kering pun (baju kotor belom basuh) dok paksa kita pi hanger sidai jugak!

gee ryder berkata...

kita sbg mak mmg sonok ajer tgk perkembangan anak ni

CatlinaFly berkata...

zue: hehehe akan tiba masanya..dun worry...dan jgn riso chiepani belum berjalan...E-ein pun leh ebrjalan betul time umur 1 tahun 3 bulan...masa setahun, duk memapah dan jalan jatuh lagi..

CatlinaFly berkata...

yan: haa...betul2...biar dia belajar ikut kemahuan dia dulu...mana yg dia mampu, dia buat...

CatlinaFly berkata...

mama adli: sebenarnya perkataan abah,ayah dan dada ni senang baby nak sebut, sebab tu diorg master sebutan bg bapa ni..kalau mama, emak, lmbt sikit, sebab susah nak sebut..so, jgn risau,anak kita bukan prefer "ayah" dia tu...dia senang nak sebut je tu..:)

CatlinaFly berkata...

rose: :)..tq rose..

CatlinaFly berkata...

mummy ayu
siti

:)...ha ah kan, sejuk hati kita bila lihat anak membesar dpean mata,

CatlinaFly berkata...

maria
kak ain:

betul betul sy sokong! :)

CatlinaFly berkata...

qas: heheeh ciri2 menolong akak menyibuk tu dah ada, nak2 bab lipat kain...mula2 dia kirai kain baju, pastu dia gi lap meja ke lantai ke...haishhh....

CatlinaFly berkata...

gee ryder: betul :)..memang seronok dan indah saat ni..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.