Selasa, 3 Ogos 2010

Mririan Magibon: Famous for doing nothing!

Jalan2 blog dan internet hari ni, terjumpalah kisah si Mririan Magibon ni.Dia ni famous YouTube user.Cuba klik sini.Mririan youtube.

Nama asal dia Margaret Lilianne Adams kalau tak silap aku.Umur dalam lingkungan 20an.Asal dari Amerika, tapi sangat meminati budaya Jepun, ala2 kawaii...so, sebab tu dia guna nickname Magibon(Magi = Maggie=Margaret), bon= panggilan nama Jepun kalau tak silap) dan MRirian (M = margaret,Ririan= sebutan org Jepun utk Lilian).

Video2 Magibon ni semuanya menunjukkan dia merenung kamera dgn cute big eyes silently, atau kalau bercakap pun, dia akan bercakap Jepun sikit.Ala-ala anime(watak kartun Jepun) yang selalunya dgn muka yg cute dan mata yang besar.Ramai viewer yang selalunya menganggap Magibon ni memang Japanese, sebenarnya bukan!She's white!Dan dia tak fluent cakap Jepun pun, dia masih tgh belajar bhs Jepun..



Video Magibon @ Maggie

Ni komen yang aku jumpa kat blog yang aku jumpa kat sini:

"Magibon doesn’t do anything in her videos. She just stares, blinks, and smiles at the camera. Occasionally she’ll say something in badly accented Japanese, like “pizza is delicious” or “I am studying Japanese.” Magibon looks 16, but claims to be 21, and is actually white, not Japanese. She’s very cute, has huge eyes, and resembles an anime character."

Asalnya, video Magibon ni utk suka-suka je, tapi leh cecah sampai 3 juta viewer .Ada yang kata Magibon ni, a Japanese wannabe.Ramai yg puji kecomelan Magibon, tapi ramai juga yang mencemuh.Tapi dek kerana video unik dia ni juga, dia dapat jemputan pergi ke satu talkshow di Jepun dan dilayan seperti selebriti serta dapat contract buat iklan kat Jepun.

Quote dari sini:Magibon has become so popular in Japan that Gyao (a Japanese internet/TV broadcasting company) invited her to come to Tokyo to work with them. Their YouTube message says something along the lines of “We saw your comment on YouTube about wanting to visit Japan. If you are interested in appearing on Gyao, we would like to make a Magibon show. We’ll await your reply on YouTube.”Which she responded, yes.


Peh..dasyat juga penangan You Tube ni ye...klik sini utk tgk Magibon diinterview live dalam satu rancangan di Jepun.Agaknya Magibon pun tak sangka dia akan jadi terkenal sebab YouTube.

Antara pengguna youtube yang jadi terkenal/artis selepas video mereka ditonton oleh pencari bakat secara tak sengaja:

Justin Bieber

Esmee Denters

Sekian..:)

Ingin mengabadikan kenangan terindah anda?
Kami bersedia merealisasikan impian anda!

KedaiGambarKami-Johor | Melaka | KL | N9 Family Photographer

Photobook & Poster Printing juga ada di sini!

4 ulasan:

indahhouse berkata...

salam kak catlina,
fuh.. glemer tu.agak2 org youtube caj tak, kalu glemer camni? hihih.
memang comel matanya tu.. ;)

eima berkata...

comey .. pas nih kite pun b=leh wat blink²s... mana tau ade org minat ..hahahhahahahaha

CatlinaFly berkata...

nur: heheh rezeki dia ...muke comel, p\org berkenan..

CatlinaFly berkata...

eima: kalau kitalah buat camtu, mau nye org hantuk kepala kat skrin tak pun terbalikkan komputer hahahaha

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.