Selasa, 21 September 2010

Bungkusan misteri....

Semalam masa masuk kerja buat pertama kalinya lepas raya(dan hari ni cuti jaga E-ein lak), aku tgk ada bungkusan besar kat dlm pigeon hole aku kat opis.Content dia nampak colourful..wah..apakah ini?

Hehehe misteri ye..memang suspens gak...ade org salah antar ke playmat ni?sebab aku tak pernah order...

Rupanya hadiah dari kawan E-ein ,Iffah Maisarah...mama dia my fwen Nurul yg ada blogshop kids accesories.Terima kasih ye Nurul.Memang dah ade beli sikit, tapi jumpa yg 8 keping jek..yg alphabet lengkap, tak jumpa....TQ so much memang E-ein(ke mama dia) idam2kan..dah lama carik nih!

Jom tgk E-ein's corner kat umah ni....kalau dia nak menyepahkan brg mainan, sepahkan kat sini je, senang nak kemas balik...(setakat ni mana ada E-ein kemaskan, mama dia je lah amik kontrak kemas mainan dia)...

The corner.Kalau Ikea ada kat Johor, ,leh beli perabot comel2 taruk sini...Cg Fly kata, dah macam tadika siap ada tampal2 kat dinding hihi... Budak demam...kalau demam aku tak hantar ke pengasuh,1.nak jaga sendiri 2.tak mo jangkit kat budak sorg lagi yg mak dia jaga.. Budak demam tapi peel mcm tak demam...adeh kita yg penat mengejar dia...malam karang nanti merengek2 sakit badan!

Aktiviti "mengemas"bermula!

Oh ya, plan kami nak bawa E-ein ke rumah bidan yg urut aku dulu petang ni..kalau sempat mintak urutkan, kalau tak sempat, mintak air tawar je...& maybe juga ke hospital kalau dgn ubat yg sedia ada ni, cirit birit dia tak ok..pagi ni je dah 4x uk uk...4x jugalah dia mandi pagi ni..(biar cepat turun suhu badan).

Komen Catlina: tak masuk contest tapi dpt hadiah gak...rezeki E-ein..ngeeee!!

22 ulasan:

mummy_ayu berkata...

murah rezeki e-ein...alhamdulillah.
comel jer corner tu...

CatlinaFly berkata...

ayu: tq..:)

to ibu damia: sy reply sini ye...intense debate tu sy dah remove..;)..sy belum pernah sampai singapore ngeh ngeh

to reso: dah remove dah..ha ah perasan gak sejak masukkan intense comment ni, kurang komen(hehehe mcm lah ramai sgt komen kikiki)

CatlinaFly berkata...

ayu: tq..:)

to ibu damia: sy reply sini ye...intense debate tu sy dah remove..;)..sy belum pernah sampai singapore ngeh ngeh

to reso: dah remove dah..ha ah perasan gak sejak masukkan intense comment ni, kurang komen(hehehe mcm lah ramai sgt komen kikiki)

Hanz berkata...

rezeki e-ein tu.. :)

cat, kat hanafi..alphabet mat ni ok kat hanafi sebab dia cermat, singgah kat hambali, habih dikerojekannyer..last2, kami buang..hehe..kerenah anak2 macam2..

Ain berkata...

murah rezeki e-ein...

ceria jer bilik menan dia, pandai mama e-ein deco...

mama zharfan berkata...

moga e-ein cepat sembuh :)

CatlinaFly berkata...

hanz:e-ein dah ada ciri-ciri nak patah2 kan mat tu hanz..dah selamat dah sekeping dia koyakkan hujung dia huhuhu

CatlinaFly berkata...

kak ain: hihi kat ruang tamu ni kak...senang kita tgkkan dia sambil tgk tv ekekekeke..

CatlinaFly berkata...

suzie; tq...:)

Yati Ali berkata...

salam cat,
kreatipnyer mendeco sudut utk e'ein..selamat hari raya...

CatlinaFly berkata...

yati: hehehe deco sticker tu murah je rm5 utk 3 keping ;)..selamat hari raya & maaf zahir dan batin buat yati sekeluarga..

chugie berkata...

bestnye e-ein dpt mystery gift! sy pun dh lama mengidam nak beli playmat camni yg penuh dengan alphabet, tapi x de corner sesuai nak di letak kan khas tuk fatin 'mengemas'..

bestnye tengok e-ein ade bilik khasnye sendiri..

CatlinaFly berkata...

chugie: hihi bukan bilik..kat ruang tamu je..kalau fatin dtg sini leh lah main sama2..:)...ape kata chugie klik kat blogshop kwn sy nurul to...dia ade jual..:)

Diamilikku berkata...

bestnya tgk play area e-ein...duk ingat nak buat jugak..tapi tak de ruang yang sesuai lagi...hurmmm nak kena let go satu katil dulu baru leh clearkan satu bilik..then baru leh jadikan play area alesha n aisy

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

wah bestnya..dpt free saper nak bagi kan :)

kakchik berkata...

assalamualaikum catlina.

bertuahnya dpt bungkusan hadiah istimewa. misteri pun tak kisahlah kalau macam ni.

sudut e-ein tu nampak sangat kondusif untuk tumbesaran dia. macam tadika tu lagi baik. dapat meransang otak mental, fizikal dan spiritual dia.

CatlinaFly berkata...

suhana: tak yah bilik pun takpe..kalau dpt satu corner kat ruang tamu pun ok..

tapi kalau dpt bilik lagi best!

CatlinaFly berkata...

eliss: ha ah tulah..a very good surprise!

CatlinaFly berkata...

kak chik: hihi mcm tu ye...tulah kalau dpt letak perabot2 comel lagi menarik kan?kena kumpul sikit2 lah mcm rak buku, rak mainan, mena membaca...

nurulazham berkata...

cantiknye bilik e-ein!! ;)
*mama n anak sama2 mengidam, kan?? xtau nak bg apa utk say 'thanks' sbb menang PB tu..teringat cat penah request playmat ni..why not kami bg playmat ni as a gift, kan.. ;)

suke tgk e-ein seronok dgn playmat nya!

CatlinaFly berkata...

nurul: hihi memang marvelous gift nurul dan sara ni...:)...tq sgt2..:) terharu....

ibu irfan suri ajam berkata...

hee...mula2 sy pn ingat tu gmbar taska e-ein...bile dh abis bc entry u br la tau kt umah jek tu...comei..comei..kalu trjumpe di kluang, tegur2 la yek..excited ade geng blog dr kluang...heee....

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.