Isnin, 27 September 2010

Monday morning sickness...










Dalam perubatan veterinar,"monday morning sickness" merujuk kepada keadaan kuda yang akan berasa penat dan susah utk bgn melakukan aktiviti harian setelah dua hari berehat(Sabtu dan Ahad).Keadaan ini amat ketara di kalangan kuda lumba yang biasa bekerja keras setiap hari Isnin hingga Jumaat,dan berehat pada Sabtu dan Ahad.

Sindrom ini juga terdapat pada manusia iaitu terasa malas hendak bekerja di hari Isnin setelah dua hari bercuti pada Sabtu dan Ahad!!!

Jom tgk cara E-ein mengatasi Monday Morning Sickness nya(terbukti berkesan)..hehe...

Bahan-bahan:seorang manusia(pelbagai peringkat umur,tak perlu sikat rambut atau gosok gigi )
mata yang mengantuk dan mamai
sebijik handset atau laptop pun buleh...

huhu...dah Isnin ke?Kena bangun ye mama?E-ein bukannye cekolah pun... Cek handset dulu kto ada sms @ missed call utk E-ein(abaikan hset buruk mama E-ein tu heh) ah ha...baru terasa segar mata ni bila tgk video Upin Ipin kat hset... Dan barulah ceria utk menghadapi hari Isnin!Yeay!

Selamat bekerja & have a nice Mon-day, from E-ein dan mama...sekian.. :)

12 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

ingat orang mengandung ajer morning sickness, kuda pun ada yer..hiks :p selamat hr isini e-ein! nuha pun suka tengok upin ipin kat hp ummi dia :p

mummy_ayu berkata...

alo..so sweet je e-ein..walaupun muka serius nampak mamai..he he he..
hp mama e-ein sama sejibik ngan hp untie ayu la..sama taste la kita!! he he he..happy monday!!!

sally berkata...

Terkezut..kot2 ade org tu nak dpt adik

Sweet je n3 nih :)

kucingorengemok berkata...

hahhaa, comel! ngalahkan kuda lumba!

mummyseri berkata...

salam catlina..
hehehe eein menceriakan suasana..best nengok dia..

*x smpt nk terjah/ziarah mase kite balik muo, ada singgah jap kluang uma mkcik..k lainkali ek:)

Ain berkata...

e-ein suka maen henfon ya...

ralit jer dia tengok upin ipin tu...

ummumishkah berkata...

tengok jer muka e-ein terus dtg balik my monday morning sickness.. ingat my kids lah! :P

h4ni3 berkata...

hehehe
ingatkan cat yg morning sickness
e-ein ghopenyer.. hihi

nba-Nur berkata...

Salam.. Hi Lina.. Suspen je ingatkan E-ein nak dpt adik.. rupanya E-ein yg monday morning sicknes.. Comelnya dia walaupun rambut x bersikat.. Budak2 kecik zmn sekarang memang suka main handphone.

transformed housewife berkata...

mmg baca tajuk, ingatkan Cat hok ado morning sickness. hehehe

cintaKusayangMu berkata...

aik...e ein pn pndi nk bermorning sickness...hehehe

lailasani berkata...

hehehhe.. ingatkan e-ein dh nk dapat adik tadik.. heheheh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.