Jumaat, 24 September 2010

Terima kasih Nuffnang!

Dek kerana aku ni first time cashout Nuffnang, maka aku tertanya2 lah kat entry bawah tu, lepas sebulan cashout dah leh dapat cek ke?Tq kepada kawan2 blogger yg sudi menjawab soalan aku nih..

Yang ni pulak emel dari pihak Nuffnang...(sgt cepat tau diorg jwb, dlm sehari je dah reply...TQ Nuffnang!)-psstt aku copy paste je ye...benda ni confidential sebenarnye..huhu..syyyyy..tapi just nak share dgn kawan2 yg belum cash out atau yg baru nak cash out kali pertama...

As stated in our payment policy, Nuffnang pays its members every end of the month after 30 days (Glitterati) or 60 days (Ordinary) from their cash out request date. Upon then, the cheque will be compiled and sent to the bank for legal processing before delivered to your registered address. The processing and delivering by the bank will take about 2 weeks time.

Your cheque is due end of this month. Expect it to arrive by the end of the second week in October. Should it not arrive by then, kindly let us know so we can take action right away. In the future, we'll advise cashing out near the end of the month to maximize earnings cashed out and minimized relative wait time. After all, as long as the cash out is within the same month, it will be processed at the same time.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd


Maksudnya:Justify Full

Katalah aku cash out 23 Ogos, maka cek aku tu akan ready pada 23 September iaitu sebulan @30 hari selepas cash out.Dan Nuffnang akan hantar ke bank utk proses.Kat bank pulak, akan mengambil 2 minggu @ 14 hari barulah cek tu akan sampai ke tuan empunya...kena ingat ye, bagi ahli Glitterati(yg tempek iklan Nuffnang jek, tak ada iklan lain), tempoh penerimaan cek adalah seperti di atas.Tapi kalau Ordinary members(ada letak selain iklan Nuffnang), nak proses cek je ambil masa 2 bulan tau!D

Dan sebenarnye kalau nak kurangkan tempoh pemprosesan, digalakkan cash out pada hujung bulan ye...(aka 29@ 30 hb)...jadi maybe pada hujung bulan depan atau awal bulan lepas tu dah leh terima cek...lagi satu bila dah hujung bulan, biasanye sesetengah buffered earning dah jadi metered..(wallahualam).

Huhu berdebar2 + suke jugek nak terima cek ni walaupun bukannye byk sgt....tapi siapa nak kasi kan?hehe...enuff said, pendapatan Nuffnang aku tu leh beli satu Snugg Mei Tai kat Snuggbaby :) hehehe siap ade belen lagi tau ....kalau rajin gi lah tgk harga kat sana yek...(dulu memang plan nak beli SSC atau Mei Tai, tapi E-ein dah pandai jalan, rasa membazir lak nek beli..tunggu adik dialah...ehem ehem..)..Ring sling dah lama tak pakai..simpan jelah kot...nak jual sayang weh huhuhu..

18 ulasan:

mama tisya berkata...

mcm yg kita inform td la:) sbr menunggu tklama lg je dpt cek..rsnye cek kita pn akan smp in oktober gk..tk sbr tgu 2nd cek ni :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

mmg depa ni forward email yg sama je kot bila ade pertanyaan ek..sbb sy pon penah anta. email dia sebijik sebadak camni..uhuhu

cat, kita tinggal 8 hengget lagi nak 200...ngah sabar ni..tu pon berjanggut nak tunggu dpt amount tu..wakakka jeng jeng jeng..

takpe cat, nnti2 ade bby baru (ehem2 tu) leh la beli SSC..sgt2 selesa tau..:-)

@e_da berkata...

samala sy pun baru cash out duit nuff yg pertama.. tak sabar tunggu kan..

mummy_ayu berkata...

wah..dah cash out nuff...best!!

*∽ IZAN ∽* berkata...

wah wah wahh... masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!

first time tengok snugg mei tuu.. tu pun blur2 je nak pahamkan apa kebenda nyaa ha ha

NURUL berkata...

nurul tak pernah lagi cash out nuffnang. info ni sgt berguna. thanks ur info ye.

Miss Q berkata...

terfikir jugak, bukannye biasa baby carrier ni menampung sampai 10-11 kilo je, e-ein bape kilo plk?? krg putus pulak carrier.

dah tuh, nak beli ape nih???

~ Bacelah kisah mak salah beli ape!! Haihh

CatlinaFly berkata...

aimi @ mama tisya: tq :)...tulah tak sabar neh tunggu first cheque..harap2 pasni adalah lagi cuma tak sekencang cam awal tahun ni...

CatlinaFly berkata...

rose: racun nampak?...hahahaha..;)

CatlinaFly berkata...

eida: hehehe sama..sama...!:)

CatlinaFly berkata...

ayu: betul, best!

CatlinaFly berkata...

izan: hehehe kena tgk selalu barulah faham..tak pun klik kat label babywearing kat bhgn label kat tepi kiri blog sy nih, ade info kat situ...

CatlinaFly berkata...

nurul: :) alhamdulillah jika ini dapat membantu :)

CatlinaFly berkata...

qas: E-ein baru 9 kilo huhuhu..dia kan kerap demam, acu nak naik berat bdn jek, demam, turun lah balik..tu yg mcm yo yo, kejap naik, kejap turun, kejap tak naik2..

nba-Nur berkata...

Seronoknya dia dah boleh cash out.. Nur entah bila la nak dpt.. cek baru RM20.. Tapi takpe..berblog bukan utk buat duit. Tapi kalau dapat satu bonus, betul tak?

cintaKusayangMu berkata...

xtau la nk cahs out ke x nuff ni...xde la byk sgt...rasa cm nk tgu bg byk lg la..hehehe

CatlinaFly berkata...

nur: insya allah nur, akan ada hasil ye tu..lagipun ni kan pendapatan pasif...akak pun dekat setahun baru dpt sikit leh cash out heheh

CatlinaFly berkata...

qis: hehehe...tunggu lah byk sikit leh cash out, sedap sket nak sopping mopping!heh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.