Rabu, 10 November 2010

Islamik kah????

Ha kan dah ckp..kejap je lah aku leh puasa blog ngahahahaha....

Sebelum ni nengok kat blog Kak Chik tapi tak jumpa link asal....Aduh...di mana Islamnye fesyen2 baju kat bawah ni....cuba korang tgk?Siap dihadiri oleh kenamaan dari Malaysia, Indonesia dan juga negara2 lain!Memang dah nak akhir zaman ni!Yang aku risaukan..betapa IFF ni menyampaikan mesej yang salah ttg busana muslimah....wallahualam...

(nota kaki: IFF ini dianjurkan oleh Malaysia!camno tuh?Nak salahkan penganjur ke, model ke,nak salah designer?)

ISLAMIC FASHION(?) FESTIVAL DI MONTE CARLO

Link utk lebih details....

http://www.emirates247.com/islamic-fashion-on-monaco-s-ramps-1.277555

http://www.torontosun.com/life/fashion/2010/08/09/14971336.html#next

http://www.vancouversun.com/Photos+Islamic+Fashion+Festival+Riviera/3378154/story.html

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs917.snc4/73021_168751443136316_100000043854987_540450_3392245_n.jpg

http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t111411.html

http://www.islamicfashionfestival.com.my/

http://www.malaysiakini.com/news/145893

http://www.malaysiakini.com/news/139638

http://www.malaysiakini.com/news/145956

Smeoga Allah melindungi kita semua...amin...

19 ulasan:

Mama Sohayl berkata...

Itulah..jahil belaka smuanya..Fesyen mcm ni yg dikata islamik.Mmg memalukan betul..Pastu dgn bangganya canang yg negara kt bjaya anjurkan international event bla..bla..blaa..Kalaulaa mereka yg hebat ni ada rujuk kat penasihat agama, tentu tak jadi camni..

suffer8zine berkata...

memalukan la, negara islam ke cm ni

Terkini : Contoh Gurauan 'Manja'

CuppyCakeMommy berkata...

makin kita maju kedepan..makin kebelakang islam kita kan

Cik Pah berkata...

aik..pesyen aper camtuh. takde rupe pesyen langsung.. diorang nih macam nak tiru omputih lah.. tuh yg tersasar jauh tuh

kucingorengemok berkata...

pada baju ppuan tu tertulis nama nabi kita, nauzubillah... laknatlah orang yang menganjur majlis ni!

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

takyah p jauh2..tgk ajela dahtok citibank tu ha..
islamik kah pakaian dia? aiyakk amak appa...pok2 tepuk dahi.

aiDieNa berkata...

Islam tang mana nie?? Jauh panggang dari api... apsal lar jahil sangat..

LyNn HaMzAh berkata...

malu betul la...

karipapsayur berkata...

yang kata dirasmikan oleh bini PM yang pakaiannya pun agak2 lebih kurang sama kan?

Diamilikku berkata...

islamic bagi diorang ialah bertudung selendang selempang dan yang sewaktu dengannya...

CatlinaFly berkata...

karipap sayur: bukan setakat rasmi..mmg dia(beliau ) yg anjurkan..iff anjuran malaysia

CatlinaFly berkata...

mama sohayl: yes..dan sebab tu org nonmuslim boleh salah faham dgn kita...kalau dah diwar2kan cam gini

CatlinaFly berkata...

suffer8zine: bersembunyi di balik islam?matlamat meghalalkan cara..walaupun cara tu harammm/syubhah...diapalah kita nak ckp mcm ni tapi patutnye kena rujuk dgn alim ulama dulu sebelum anjur festival fesyen nih

CatlinaFly berkata...

cuppy cake mommy: doakan moga2 anak n kita selamat dan kuat imannye..

CatlinaFly berkata...

cikpah:kononye mengikut peredaran s emasa kot

CatlinaFly berkata...

KOG: kita membantah dgn hati je..nak bantah dgn tangan tak boleh...

CatlinaFly berkata...

rose: betul2 depan mata pun ada..semoga kita dilinduingi Allah

CatlinaFly berkata...

aidiena: nilah bila urusan islam diletakkan di tgn org yg jahil...

CatlinaFly berkata...

lynn hamzah: kita malu, mereka?bangga....international lah katakan..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.