Khamis, 4 November 2010

Traumakah dia?


Last 2 weeks aku outstesen dekat seminggu Isnin - Khamis.MIL kata E-ein mencari2 , kesian dia, cari kat bilik, cari kat dapur, tgk kereta kat depan umah...Cg Fly pun tak balik sebab agak jauh juga dari Bdr Tenggara ke Kluang.

Hasil outstesen that week , yang aku perhatikan..

Advantages

1.Tau rindukan aku: nak berpeluk berdukung jek
2.Suka aku bacakan buku kat dia, siap bg buku ,then duk atas riba(oklah wlupun actually 5 minit je hehehe)
3.Dah tau ckp kat telefon heheh..bhs dialah...yg paling jelas "alo" dgn "mak"(jarang leh dgr dia panggil "mama" atau "ma"
4.Tido pun dah nak dgn aku(biasa dgn abah dia je dia berkepit!)


Disadvantages
1.Gembeng, manja kededek & kertas basah , mudah melalak kalau tak dapat ape dia nak
2.Takut tgk kita bersiap2, terus mintak dukung walaupun dia tgh main atau tgk kartun kesukaan dia

Rasanye anak sape2 kena tinggal cam tu jugek lah kan?Tapi aku rasa kesian...next week nak outstesen lagi (4 hari)pastu balik seminggu, next week nye pegi lagi seminggu(jaga kuda kat MAHA)....hu hu hu hu.....
Suka menyanyi sekarang...
selalu ulang2 "ooooo oooo " dgn "mannnongggggg"
hehe ape makna dia sape tau?Mcm ckp siam jek hehehe...

17 ulasan:

suffer8zine berkata...

tu nyanyi ke mkn mic :P

Terkini : Katak makan tikus

Izan Ishak berkata...

mannnoonggg...apa tu?

pegang mic tak hengat~

mummy_ayu berkata...

ala sian e-ein..takut kena tinggal..
lagu apa e-ein nyanyi tu..

kucingorengemok berkata...

sayang anak tinggal²kan... eh macam salah je? hehe. kesian, tapi takpe lah, e-ein belajar jadi independant :)

mummyseri berkata...

salam catlina..
yelah kalo dr pengalamn kite pon anak kite yg sulung ni mcm tu jugaklah..yg ni lg over pantang tak nmpk muke kite kalo kt uma da jerit mami mana..mami mana..mmg kesian tp nk buat mcmana..(kes kite ni sbb pjj ngan asben)..dia trauma la rasanya sbb dah kena tggal dgn abahnya..

nurulazham berkata...

sedihnye baca bila e-ein tercari cari tu..huhuhu...

karipapsayur berkata...

mak nye si qaiser ni kan dok asik terpacak depan tv tgk cite Chinta, si qaiser ni skrg dah pandai ikut2 lagu cite Chinta dahh he he..

ekinashikin berkata...

ala..manja nya dia...

CatlinaFly berkata...

suffer8zine:hehehe dua2 agaknye..

CatlinaFly berkata...

izan: agaknye nama tempat kot,manong , batu 8 kat ayer itam ni hahaha

CatlinaFly berkata...

izan: agaknye nama tempat kot,manong , batu 8 kat ayer itam ni hahaha

CatlinaFly berkata...

ayu: masa ni tgh tgk dibo the gift dragon...:)

CatlinaFly berkata...

lee lin: hehehe belasah jelah labu..:)..independent?rasa mcm lagi dependent adeeee!...kita ke dapur pun dia dah lari2 gi cari..huhu

CatlinaFly berkata...

seri: huhuhu tulah pengalaman anak2 yg ditinggal-tinggalkan ek..

CatlinaFly berkata...

nurul: huhuhu jugak...

CatlinaFly berkata...

qas: hehehe sy lak suke nyanyi2 dlm kete tu yang E-ein pun sama naik tuh..tak pun pengaruh tom tom bak dgn AF hahaha

CatlinaFly berkata...

ekin ashikin: :)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.