Sabtu, 25 Disember 2010

Air masak yang sedap?

Sticky mode post sehingga 30 Dis 2010
Hmm..korang tau bezakan tak air masak/minum yang sedap, dgn tak sedap?Hehehe ape kebendanye lah Catlina ni, air masak/minum kan semua rasa sama je kan....tapi pernah tak korang rasa, korang haus, pastu gi minum air(kosong bukan sirap yeh!) pastu rasa tak puas..rasa tak hilang dahaga?

Kalau korang nak tau, air minum yang bersih dan tinggi kandungan oksigen akan membuatkan korg rasa puas meminumnye.Contoh mudah, cuba korang minum air dimasak sendiri (fresh from paip umah korang) dan bezakan dgn air mineral Eu Clair?Rasa perbezaannye?Mana satu yang lebih sedap?Baru je dua tiga hari aku guna jag ni kan, terasa perbezaannye dari segi rasa dan kepuasan.Dari segi kesihatan belum lagi, cuma my sister recommends guna ni sebab E-ein pun selalu demam, maybe sebab punca air minum tak bersih..to date, so far sejak E-ein umur setahun ni, dia selalu demam sebulan sekali atau dua kali plus selsema...so, nak tgk adakah Biocera ni akan mengubah semua tu ye?Oh ya, lagi satu, semalam aku selsema terus jugaklah, tapi yang peliknye, bangun pagi tadi, dah tak selsema lak...My sister said, kesan detoksifikasi dari air Biocera tu..insya Allah lepas ni akan berkurang selsemanye sebab aku ni memang mengidap resdung sebab selalu selsema tiap2 pagi...

Actually dah lama nak beli ni, baru lah berkesempatan.Jug air Biocera...hmm..fungsi penapis dia lebih kurang macam Bioaura.Tapi lebih murah...Bioaura dlm RM2k lebih kan?Biocera baru RM400++(++ kalau anda di Sabah & Sarawak dan juga kos pengeposan).
Sebelum tu,siapa nak order, leh contact my BIL k..En Yusof 0104645606 ..
Jom baca kejap di bawah..

The Alkaline Water Jug improves tap water and provides clear, Anitoxidant Alkaline Water for tea, coffee, cooking and tasty drinking water.

Alkaline Water Juag and Filter

Antioxidant Alkaline ion water flushes toxins, disarms free radicals and restores alkalinity in your body.

The Alkaline Water Jug increases the pH level of your tap water to between 8.5 pH and 9.5 pH.

ANTIOXIDANT ALKALINE WATER can restore proper alkaline pH in the body within weeks.

The Alkaline Water Jug filter helps avoid scale built-up in household appliances, i.e. coffee machines and irons.

Antioxidised Alkaline Water reduces heavy metals, such as lead, copper, and zinc, as well as chlorine, water hardness, organic pollution and pesticides.

Raising the pH Value from an Acidic 4.0 to 8.0 Alkaline, puts 10,000 Times More Oxygen into Your Cells! This reactives cells and prevents the signs of aging.

**pesanan aku: if nak bagi kat anak kecik(utk bancuh susu etc) pastikan korang masak air ni selepas ia ditapis k..bukan ape, kalau kita minum terus dari penapis, it's ok..tapi budak2 kecik, takut kembung perut lak kan, air tak di masak.

**iklan ini ialah iklan tidak berbayar k..this is my own testimonial after drinking Biocera alkaline antioxidant water :) ..

4 ulasan:

karipapsayur berkata...

bagus. cuma jenuh sokmo nak kena refill dalam jug la kot?

qaiser kt umah minum susu dari air water filter + air panas. kira kembung jugak ke??

p/s: kalo kawasan umah kita jenis air karat, karat bole tapis ke?

CatlinaFly berkata...

qas:tulah, kat umah sy memang air berkarat..tu yang kakak sy suruh beli tu sebab rumah dia pun gitu gak...

rasanye tu lah kegunaan filter, nak tapis air...

chugie berkata...

bagus gak bende alah ni kan..

K-Baby berkata...

Salam Mommy,
Jom menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
mykedaibaby.blogspot.com

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.