Rabu, 1 Disember 2010

Hentikan penderaan kanak-kanak!!! @ UNICEF’s Stop Child Abuse Campaign

Tak tahulah apa nak jadi dengan dunia kita skrg ni...sedih bila dgr /baca or tgk tv , berita kanak2 didera.Kadang2 aku terpikir, apa yang pendera ni rasa di saat mendera kanak2 ni?Sebab marah?Tak puas hati?Tekanan perasaan?

Apalah salah yang kanak2 kecil ni boleh buat sampai dihukum mcm tu sekali...baru-baru ni ada video terbaru kalau tak silap, di mana seorang maid(wallahualam) memandikan seorang kanak-kanak sebaya dgn anak aku E-ein, sambil PIJAK budak tu!Pulak tu ambil siram, sambil hantuk gayung ke dagu budak tu...Ya Allah...ke mana otak orang2 seperti ini pergi ya?Di lutut atau di tapak kaki???Oh menyirap darah aku bila tengok video ni!Mind you, aku tgk tak habis pun sebab rasa sgt2 sedih dan terkilan sebab tak leh buat apa2.Tengok tak sengaja when one of my siblings pegi bukak video tu...I'm praying so that with that video, maybe the parent of the child can take action and have proof about that person who was/is abusing their daughter!

Sebenarnya dah lama berniat nak buat special entry ttg kempen UNICEF's Stop Child Abuse ni...Harap2 kawan2 boleh klik banner di atas , register dan raise your hand utk menyokong kempen ini.Boleh juga join contest by MomBloggersPlanet yang mana 3 orang pemenang (lucky draw akan mendapat sehelai T-shirt kempen UNICEF ni.Kalau boleh jangan sebab nak join contest semata2 baru nak buat entry..kiranye mine is 2 - in -1 punya entry..insya Allah will try to write more about this...

To Little Mama, if I win, I would like an M size T-shirt please & I will be proud to wear it to spread the message of stopping child abuse!I raised my hand, you?

3 ulasan:

Izan Ishak berkata...

yup...makin menjadi2 penderaan atas kanak2 ni kan. mcm2 kes dah jadi...

*cantiklah header tu cat...buat sendiri ye?

suffer8zine berkata...

comel la header

Terkini : Sebab-Sebab Doa Ditolak

CatlinaFly berkata...

izan & suffer8zine: hehehe tak sempat buat sendiri skrg..upah org..nanti sy story k..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.