Khamis, 9 Disember 2010

Petanda apakah???Kah???

Mana tak geram tgk budak ni ha....suka main berbedung lak skrg ni.E-ein dah paham tau kalau kita suruh dia berlakon jadi baby kecik.Siap tak nak bg kita bukak bungkusan bedung ni.Agaknye best and rasa cosy dlm tu kot.Diam je dia dalam tu!Haru betoi hahahaha!Cg Fly kata, "E-ein nak ada kawan ni,dah ready nak adik"...hahahaha ni ke petandanyer???kua kua kua!
Ala cayang baby bucuk abah ni.....

Adoi..mama rasa nak geget2 budak nih!
Haa....tertido?
Acah je..hahahaha
Note: lagi 9 hari, umur E-ein cecah 1 tahun 9 bulan...kejap je, kan?
Ten things about E-ein now:
1.Dah paham apa orang ckpkan dgn dia.
2.Kalau kita tak pay attention atau kita berbual2(bukan dgn dia),dia akan bising suruh kita ckp dgn dia.
3.Dah pandai pay attention kat TV kalau ada kartun kesukaan dia.
4.Panggil aku "mama, mama,mama!"(pengaruh Hagemaru..cessss)
5.Masih rapat giler dgn abah dia...asal nak tido je cari abah, nilah akibat mama selalu outstation!
6.Suka makan nasi dgn gulai masak lemak, ayam masak kicap, ayam goreng.Tgk macam dah kurang allergy dia.Dah ok agaknye.Cuma masih perlu pakai krim dan sabun Cetaphil.Kalau sabun wangi2 lepas 2-3 hari, kulit dia naik merah2.Doktor pun tak galakkan pakaikan sabun or bedak wangi pada baby yang ada allergy pada kulit.
7.Vocab dah bertambah" "atuh" means jatuh, "ajad" means uncle ijad dia, "adik" is her auntie,"akit"means nak sikit.
9.Suka membaca buku kuat2 (dalam bahasa dia)dan apa2 saja kertas yang ada tulisan
10.Kadang2 masih tersasul panggil aku "akak" hadoyaiii...

10 ulasan:

Cikmin berkata...

alolololo..tomei e-ein dok bedung ye..faheem pun pandai jugak nak duk lam bedung ni... :P

Liza berkata...

Comelnya e-ein dlm tu. Paham2 je la kehendak en suami tu. haha...

suffer8zine berkata...

cumil abis

Terkini : Rumah Berbentuk Telur | 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

@e_da berkata...

alalaaaa mcm baby semula dah e ein... dia nak adik tu ek.. hihihi

Nadiah Sidek berkata...

pandainya e-ein berlakon! ingatkan betul2 lena..hehe..

nba-Nur berkata...

Alahai E-ein.. sempat pekena mama & abah dia.. Sekejap je dh nak masuk 2 tahun.

Sitisifir10 berkata...

kiskiskis....faling takleh tahan buleh panggil mama dengan "akak"...E-ein bukan aje mcm Hagemaru, macam sinchan pun ado :P

transformed housewife berkata...

adakah anda sudah bersedia? ( hehe tanya soalan mcm hape jer kat Cat. Jgn mare yer)

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

ingat tertido betul2 td..wekekkeke
ha apo laie
moh kite wat adik..agagagaaga

Ita berkata...

cute sgt e-ein dlm bedung tu.. haha. dia x sabar nk ade baby la tue..:P

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.