Selasa, 4 Januari 2011

Achievement 2010 for Catlinaflybaby, KedaiGambarKami & me myself..

Sebenarnye dah nak wat entry ni sebelum 1 Jan, tapi terlajak lak, so aku buat jugalah ye walaupun dah 4 Jan ari ni.....hehehe mcm SKT lak hihi{Sasaran Kerja Tahunan-some kind of pencapaian prestasi kerja utk goverment servant :)}

{Catlinaflybaby blog }

1.Dah cecah 492 followers.
Walaupun ada yang kata, kalau follow tak semestinya follower tu ari2 tgk blog kita, but that's allright.TQ to my followers, kerana nak klik follow tu pun memerlukan usaha! :) Apa yang unik, bila buat contest aku jarang or almost tak pernah suruh org follow tau...Thanks again guys and girls! :)

2.Dah berumur 2 tahun 5 bulan.
Pendek kata, dah toddler sgt2 dah tua dari E-ein(1 tahun 9 bulan)! hihi!

3.(3 contest & 1 giveaway)3 + 1
Dah anjurkan 3 contest dan juga 1 giveaway!

Contests:





Giveaway:

3 free minisession photoshoot Giveaway(setakat ni semua pemenang dan tuntut dah,1 dah settle, ada lagi 2 photoshoot otw tahun depan..)

4.Tahun ni menang contest

Nurul Azham blog-klik-klik Giveaway(dapat seeekor teddy bear cumel...)
Gayah Spears(menang RM20.00)
Pixajoy(photobook worth RM135.00)
Myflippix(photobook worth RM378.00
Baby Ibu(note pad comel dan keychain)

5.Cashout Nuffnang pada bulan Ogos(terima cek bulan Oktober) berjumlah RM2++.++ dan cash out kedua berjumlah RM1++.++ pada bulan Disember(maybe terima cek penghujung Januari)

{KedaiGambarKami}

1.Launching www.kedaigambarkami.com pada 2 November 2010.

2.Menerima 63 tempahan photobook dan 25 daripadanye telah disiapkan{aku kena tunggu clients hantar gambar sebab tu belum siap semua :)}

3. Menubuhkan KedaiGambarKami fanpage di Facebook pada sekitar Ogos-September dan mempunyai 526 fans (terkini).Untuk Blog KedaiGambarKami pula mempunyai 336 followers skrg..TQ all...

4.Menerima dan telah melangsungkan sebanyak 12 photoshoot sessions (dalam tempoh 2 bulan (Oktober - Disember 2010) dan bergiat aktif sehingga kini ;).Meredah lautan, kebun ada, hutan lipur, semak , taman permainan, tasik dan menunggang kuda sepanjang tempoh tu hihi....dan juga dah ada 5 tempahan untuk 2011.Alhamdulillah....




5.Sedang organize contest di blog KedaiGambarKami.Klik sini utk join yea?

6.Mendapat permintaan untuk membuat kelas photography sekitar Johor tapi tak sure lagi bila nak buat..nak kena cari model,set tempat & tarikh bla bla bla kan?..huhuhu..thanks guys...kami sendiri rasa masih byk utk dipelajari lagi...insya Allah yang baik itu patut dikongsi kan?For info, aku dan hubby ialah self taught photographers, tak pernah join mana2 kursus atau bengkel photography, byk try & error dan juga sembang2 santai dgn photographer2 lain..itu je..:)

{Personal achievement at work and blogosphere}

1.Mewakili Jabatan ke KIK Peringkat Wilayah & menang tempat pertama (wins RM1500 & trophy)

2.Mewakili Wilayah ke KIK Peringkat Kebangsaan dan menang tempat pertama jugak!(wins RM10,000.00 & trophy)....

3.Menjadi penulis tamu (MBP contributor) di MomBloggersPlanet mulai penghujung 2009 tetapi mula aktif menulis pada awal 2010.Dan so far telah menulis sebanyak 11 artikel Bahasa Inggeris di sana!!!Apa yang aku suka ialah, selain sharing things and opinions, dapat juga menambah kemahiran Bhs Inggeris aku ;) hiiii....Special Thanks to Kak Ros aka Little Mama iaitu founder of MomBloggersPlanet.So far entries yang paling aku suka ialah :

Nuffnang Buffered Earing: what so cool about it (64 comments)
DSLR guide for mommies 101:how to know when to buy a DSLR (35 comments)
A blogger indeed(25 comments)
The ten commandments of bloggers(18 comments)

Alhamdulillah...good bye 2010, I share many sweet memoris with u and may this 2011 is more prosperous !

Jangan lupa join New Year Giveaway Pt ! di blog KedaiGambarKami yeah?

Tiada ulasan:

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.