Selasa, 25 Januari 2011

Ada beran?

Hehehe aku pun tak berani nak at dread lock byk cam gini kat rambut E-ein..actually ni gmbr minggu lepas....dan aku & Cg Fly tertanya2 gak lah mcamana Along(babysitter skrg) berjaya ikat tocang E-ein byk mcm ni.Takut gak E-ein kena paksa duk diam ke masa dia duk ikat rambut.Esoknya, aku simpan peket getah rambut E-ein, letak 2 -3 urat je dlm bakul susu E-ein.Cantik memang cantik..aku akuinya tapi alangkan aku nak tocangkan dua pun E-ein dah menggelenyar nal lari, apekan lagi tocang byk nih!

* E-ein lak,gembeng sgt2 sekarang..hadoih..takleh tersalah sikit, tertinggi suara pun dia dah kecik hati huhuhuhuhu...aku rasa salah satu sebab , dia rindu mak dia ni..(baby sitter, mak kpd Along)

Semalam aku tegur Along, jgn bagi E-ein main kat jalan depan umah tu sebab kereta dgn moto laju2 walaupun cuma lorong je jalan tu.Sebab dua hari lepas aku tgh drive ke rumah sana nak amik E-ein, sekali aku nampak depan mata aku, E-ein lari2 atas jalan...nak gugur jantung aku tgk.....harap2 Along leh terima teguran aku tu..aku dah ckp, E-ein ni lain mcm sikit aktifnye, kang kalau dia dah lari takut tak sempat nak kejar.....Aku bukan cerewet sgt tapi bab2 keselamatan anak memang aku sensitip woii...memang org kata, kalau nak jadi, dgn mak ayah pun leh terjadi,(yep betul,E-ein memang dah pernah jatuh time dgn aku & abah dia )..tapi....sebab pengalamanlah, E-ein jenis tak reti duk diam,kenalah lah berjaga2 kan, cegah before kena....

Rasanya kan bila dah mcm ni kan..tunggu E-ein umur 5-6 tahun baru aku nak beranak lagi...sebab bila E-ein dah besar, kalau aku masih perlu letak baby dgn along, at least E-ein (dan Irsyad-another boy yang sebaya E-ein)dah besar, dah pandai bwk diri & takdelah Along tu tak menang tgn nanti, dgn baby lagi, dgn budak2 berdua ni lagi...haih..siap bincang dgn MIL lagi weekend lepas...MIL pun ckp, tunggu E-ein besar sikit lagi lah kalau nak adik pun...nak bg tinggal dgn MIL pun, tak tahan nanti rinduuuuuuu!
E-ein umur 5 tahun baru mama bagi adik, boleh?hehehe

10 ulasan:

suffer8zine berkata...

wahhh bagi adik :P


Terkini : 10 Sebab Lelaki Membujang

Fely berkata...

At the end of the day, a mother always knows best. Go with your instincts. If you think you're not ready for another one, then e-ein will have to wait a little bit longer for a playmate. At least you get to spend quality time with her now. I really miss that with Nia. X

firahadifa berkata...

i pon tak tau nk pregnent ke tak this yer.. rase nak.. tapi tengok farrihin yg lasak n perlu perhatian lebih nie.. adei.. kena minta petunjuk nie

karipapsayur berkata...

Amboi.. gap 5 tahun baru naak beranak lagi. Sakit beranik jadi seperti masa kali pertama tauuu!

zura@iwan berkata...

comey bdk2 ikat rmbut cm tu..hehe..

x per nnti E-ein dh bsr br kasi dia adik le..hehe..kasi dia puas kasih syg Mama & Papa dia dl..

Baby Afham berkata...

cantekknya toyang e-ein...hihi

adianiez AIDA berkata...

5 tahun mcm lama sgt ler cat....
anyway, aida pun still tak berjaya mentocangkan rambut anak2 dara gitu. tak diam langsung!!!

ibuayahdamia berkata...

tak pe lah 5 tahun lagi ke, 7 tahun lagi ke, yg penting setiap ibu mesti dah mempunyai perancangan kan bila nak dapat baby lagi...sebabnya of coz nak bagi perhatian g lebih pada anak2 yg ader sekrang...

jangan ter"accident" sudah...hhehe

mummy darwishes berkata...

ala...lmbtnye...xdpt la kita nk berjemaah penuhkn saff thn dpn...baru nk ajk awk join skali...hehehe.....boleh la ekkkk.....

mummy_ayu berkata...

comelnye e-ein ikat rambut mcm tu
cat, takkan 5 tahun kot....lama sgt tu,

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.