Selasa, 4 Januari 2011

Aiskrim goreng laaagii...

Request dari Cg Fly...buat mlm tadi, simpan , bekukan semalaman dan goreng tadi...

Tgh goreng..sebelum angkat..
Nyumm...cair lak sebab lama sikit dlm kuali....

Sekian....


14 ulasan:

nurulazham berkata...

cat...!!!
saya dah try buat td..tp xjadik la...huhuu...
bila nak cetak, roti merekah, nape ek? kurang lembab ke rotinya?

Ciklinn berkata...

ciklinn dari haritu nak buat tapi tak sempat cat oii...... asal nak buat kan lom sempat lagi buat aiskrim dah abis dulu huhuhuhu. peloks cium utk ein yer..

@e_da berkata...

uishh bestnya buat sendiri

CatlinaFly berkata...

nurul: ha ah rasanye kalau merekah tu tak berapa lembap rotinye...,,gelek sikit bg dia padat ok gak..mcm kak dzanariah buat

CatlinaFly berkata...

ciklinn: hehehee kena sorok lah aiskrim tu dulu...baru terlaksana projek hehehe

CatlinaFly berkata...

@eda: hihi best2..mkn pun best ..panas2....aummm...

kak ina kl (1) berkata...

memang nampak sedap...tak terbuat lagi..

CatlinaFly berkata...

betul2 sedap kak...try la kak :)

Ain berkata...

dah banyak kali tengok cat buat aiskrim ni, tak keruan akak jadinya...

kena buat jugak ni...

cat, waktu masukkan aiskrim dalam minyak tu, meletup tak? goreng guna api besar ke api kecik?

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

besnye
tapi tak pernah cuba hehehe

CatlinaFly berkata...

kak ain: tak kak, tak meletup pon..:)..sebab aiskrim tu beku time tu..kalau cair, memang terpercik2...

sebab tu kena frozen semalaman sebelum goreng & bila nak goreng baru keluorkan dari fridge

CatlinaFly berkata...

rose: silalah mencoba nye hehehe

kucingorengemok berkata...

ye.... awak berjaya membuatkan kita jeles! :p hehe

~~@lyci@~~ berkata...

alahai, cam best ajer.. nk try la..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.