Jumaat, 7 Januari 2011

Anakku...



1.E-ein skrg ada taktik baru kalau dia rasa mcm nak mandi lagi...sambil menuju ke bilik air, dia akan ckp..."Ma..yak...yak.."(Mama, E-ein berak)

Kadang2 betullah dia eyak, tapi selalunye tak pun, taktik nak main air lah tu....]

2.Masih suka mengira "mak..ayah...akak...atok..abah..mama...".Tapi baru2 ni ada extra word iaitu "adik".Aku ingatkan dia maksud kan budak2 yang kecik dari dia...sekali terdengar Irsyad panggil E-ein, adik..oh adik tu E-e-ein rupanye!(E-ein awk jgn perasan, awk tu kakak sebenarnye tau!hihi)

3.Cara dia nak mengajak kita duduk dekat dgn dia..

"Ma!..Ma!..." sambil tepuk2 tilam atau karpet..maknanye nak kita duduk sebelah dia lah tu...

4."atutttt"...means takut, "akit.."means sakit..

5."ecet" means handset.."etop" means laptop....aduh anak2 zaman sekarang...

6."ating" means puting/pacifier dia...

7."ejen" means Maher Zain ..hehehehe

8."ati" mean Hafiz (penyanyi AF yg lagu Noktah Cinta) hihihihi...

9."atu.....atu...atuuu!" means...satu dua tiga..adeh...padahal dulu2 dah leh sebut dah wa iga(dua tiga) tu...camne leh susah nak sebut ni...

10.Di suatu pagi, aku tny dia..."E-ein makan apa tu?" - dia duk mengunyah dlm mulut."AYAM!" jelas lak tu..sekali aku tny tok mak(my MIL) ,"mak kasi ayam ke kat E-ein?"...tok mak jawab" taklah, roti canai tu..."

Hehe pandai je berangan makan ayam E-ein ni...

11.Perkataan yang paling jelas dia boleh sebut ialah "taknak", "jatuh", dan "jangan"

Sekian buat masa skrg..;)

Recycle gmbr2 lama je lah ye..:)Anak abah...

4 ulasan:

mummy_ayu berkata...

taktik standar bebudak la..Ian & iris tecik dulu pun selalu guna taktik nie...he he he..

Izan Ishak berkata...

e-ein dah banyak cakap ek skrg ni. jap lagi mama kena sedia jawab soalan2 plak dari ni~

nurulazham berkata...

samalah dgn sara...

akut = takut
akit = sakit
apupu = susu (mcmcna leh jadi pupu ntah!hehe

Ein Frenoz berkata...

Cutee x sbr tggu anak i plak pndai ckp2...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.