Jumaat, 7 Januari 2011

Comper?


Hihi sejak akhir2 ni aku selalu dengar perkataan comper...adakah maksudnye, org yg selalu join comper?Betul ke assumption aku tuh?

Macamane pulak cara korg pilih contest/giveaway yang korang nak masuk?Main masuk semua atau ada strategi tertentu?

For me..contest yg aku syiok nak masuk ialah...

1.Lucky draw based.Mcm2 cara organizer boleh buat lucky draw ni...ada yang..

-tulis nama atas kertas then letak dlm kotak, then cabut undi
-guna random.org
-guna khidmat anak2 atau hubby atau kawan2 utk cabut undi
-gunakan formula tertentu (contoh no peserta yang sama dgn tarikh or bilangan adik beradik ke, bilangan kucing peliharaan anda etc)

2.Photo based

tapi aku dah kureng nak join pertandingan gambar2 bayi/anak comel..sebab?sebab jarang menang?(majuk!!hehehehe) ..tak ler....sebab kalau tak menang, mcm anak kita tak comel?BUKANNN...tapi kan....maybe antara di atas salah satu faktor jugee..sebab mcm dah malas...ade juge menang tapi sgt tipis kebarangkaliannye...

kalau photo based ni aku suke kalau pemenang dipilih berdasarkan...

-Landscape/pemandangan paling cantik
-Most memorable memoris
-Gambarpercutian yang unik
-Gambar org yang gembira/mencuit hati
-Gambar paling ceria
-Gambar baby nangis etc....

Ok dua jenis ni je yang aku suka...lain2 ikut mood lah, kalau masa tu aku takde benda nak buat maybe akan masuk juga..korang?

Next entry..if aku buat contest...coontest macamana yang aku suke buat??

JOMLAH JOIN CONTEST >>>http://kedaigambarkami.blogspot.com , yeah?atau klik banner di atas!

1 ulasan:

nurulazham berkata...

nurul pun tertanya2 jugak..ape makna comper tu..huhuhu...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.