Khamis, 6 Januari 2011

Pernah tak korang dapat sms cam ni?

Susulan dari entry dari Ummiabbiqisadhwa....

File:SMS test.jpg

Korang pernah tak dapat sms mcm ni.....

"tolong top upkan ayah RM10.Ayah kat balai polis ni."

Kitorg terperanjat sebab kebetulan ada pakcik suami yg kami memang panggil "ayah".Mula2 ingatkan betul2 ayah ada masalah....tapi ayah kami ni tokey kedai makan, loaded, anak2 dgn menantu sume duk dekat dgn dia....

Bila tepon balik tak angkat.

Masalahnye ayah kami tu dekat je kat Kota Tinggi(kami kat Kluang)....

No Phone pun pelik sebab mcm no Singapore pun ade..entahlah...tapi memang bila kita call tu adalah, cuma tak berjawab....Dan bila bc entry Ummiabbiqisadhwa barulah rasa confirm mcm dah ramai dpt sms cam ni....

Wallahualam...to "ayah", tak baik menipu tau....

14 ulasan:

tulipsufie berkata...

wa..Sy pun pernah dpt tp dia mintak top up RM30...ayat sebijik mcm tu cuma tambahan dia "ayah pinjam credit org ni..".. tp sy tau tu tipu sbb ayah sy panggil abah..pak metua pun sy panggil abah..pastu mereka ber2 guna post paid...bila masa pulak la bapak2 sy tu guna prepaid..

Hidayah berkata...

ramai da terkena ni,ayah la,pakcik la...biasenye tu no indon tuh..

mummy_ayu berkata...

ramai dah terkena ni..hubby ayu..siap requset rm30 lagi...demand lagi...

Ummi Ummair berkata...

teringat kisah beberapa thn lepas..seorg kwn sy,kena curi handbag nye.jd pencuri tu amik kesempatan hantar sms kt no2 yg ada dlm henfon tu n mtk topup kn RM10..mujurlh wktu tu mlm n sy x keluar la belikn topup utknya.cuma bls sms tu gtau sy xleh keluar.esoknya gi keje br tahu citer sebenar..mcm2 mnsia zaman skrg ni kn..

hazila berkata...

Macam macam cara org menipu untuk dapatkan wang segera....

Fara berkata...

org zaman skrg ni kalau nak menipu ade je cara/muslihat diorang.. nasib baik tak tertipu dgn sms mcm ni..

Liza berkata...

Pernah dgr kwn2 sembang psl ni.. Mcm2 taktik nak menipu. Chit!!

CatlinaFly berkata...

tulip sufie: tu lah kan, macam2 penipuan org ni nak dpt kan duit

CatlinaFly berkata...

hidayah: ye ke?huhuhu takdelak dia ckp...:minta bantuin top upkan bapakkk" heeheh

CatlinaFly berkata...

ayu: tulah ayu..kalau kita ter[pedaya, sorg takpe lagi..kalau 100 org?brp rm dah dia dapat?

CatlinaFly berkata...

ummi umair: huhu tulah pasal...mcm tu pulak stailnye..

CatlinaFly berkata...

hazila: dunia makin canggih.penipuan pun makin canngih

CatlinaFly berkata...

fata: huhuhu betul betul betul

CatlinaFly berkata...

liza: itulah pasal..poddaaahhh chit!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.