Khamis, 13 Januari 2011

#tanyanajib : bukti rakyat Malaysia ada sense of humor


Antara cabaran jadi Perdana Menteri, menjawab soalan2 di bawah..aku rasa sure PM kita tersenyum simpul (itupun kalau beliau baca!)baca soklan2 popkuiz dan cepumas mcm kat bawah nih!:

(dicopy paste dari sini:Read the wackiest Twitter questions posed to Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak)

@saynotojamban - Kenapa beruang kutub tak makan penguin? #tanyanajib

@haisuhaimi - #tanyanajib @NajibRazak Kenapa pensyarah saya batalkan kelas saya pada hari ini?

@tawel - Conclusion of #tanyanajib: The hottest 'girl' of Twitter on 11.1.11 was Tanya Najib.

@AidaSue - #tanyanajib Datuk pakai lipgloss jenama apa? (harap2lah maybelline) (.___.) And datuk prefer siapa, @KimKardashian or @PamelaAnderson?

@akusiktauk - Kenapa PICC punya bumbung ada simbol 'one eye' adakah ianya konspirasi illuminati? Sila jawab #tanyanajib

@kalash_s - @najibrazak siapa lagi hansem? Justin Bieber atau Kanye West? #tanyanajib

@soulzoul - #tanyanajib during the hi tea can I sit beside you? Because I don't want to hve that awkward moment sitting bside people I don't know. Can ?

@AdrianNCF - #tanyanajib where do u go for facial?

@svllee - @VeenaRusli #tanyanajib OMG, our PM's name is Tanya!

@Hairul_Rahman - Which is sexier, red or black heels? #tanyanajib

@nickleschow - #tanyanajib How come DiGi Yellowman follow me everywhere I go?

@lydiakwan - #tanyanajib what is your eye power?

@aiskrimsoda - Has the govt built a building that's impassable by the undead in case of a zombie outbreak? #tanyanajib

@wjazairi - #tanyanajib dragonball ade berapa biji?

@Bertosyamil - saya tak boleh tidor la dato'. Apa ubat tidor paling mujarab dipasaran ketika ini? #tanyanajib

*tapi kan bila baca balik..macam kurang asam pun ade soklan2 nih kan??kan??

7 ulasan:

blackcardomompods berkata...

Eh cat,najib jwb tak?soalan mcm budak2 lak.hihuhu

Syigim berkata...

eish merepek je soalan2nye. tp yg lipgloss tu lawak, sbb najib dr dulu sblom jadi pm pun i perasan mmg slalu mcm pakai lipgloss pun! hihi

karipapsayur berkata...

OMG, teruk nye!

CatlinaFly berkata...

kak ct: wallahualam kak..tak tgk lak twitter beliau...sy copy paste dari news msn ni..

CatlinaFly berkata...

syigim: hihihi agaknyelah..

CatlinaFly berkata...

qas: diorg ni ingat pm takde benda lain nak pikir agaknye, tu yg bg soklan bukan2 tu

kakchik berkata...

hahahahahhha... ketawa memanjang kakchik baca segala text kat atas tu. betul ke diorang ni? mengarut sakan soalan yg pi tanya PM kita.

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.