Selasa, 22 Februari 2011

Ayong

E-ein dah rasi nampaknye dgn Along...(anak pengasuh yang jaga E-ein skrg)...tapi kadang2 ada gak dia mcm liat nak bg tinggal dgn Along.Kalau ada ayah dan mak dia cepat je dia hulur tgn pagi2 tuh...memang "mak"(panggilan utk pengasuh) ada di rumah sebelum kul 8.Aku hantar dlm kul 7.15 -7.30.Pastu kul 8 mak dah gi keje kat kantin as tukang masak kat sana.

Ayong tu panggilan E-ein utk Along..dah reti panggil nama tu, dah rasi kot...

Guess what?Semalam....perbualan ni berlaku antara aku dan Along...

Along ckp...." Kak Mai, nanti tgh bulan 3, mak berhenti keje..."

Aku" eh kenapa pulak?tak serasi ke?"

Along" taklah, Along tak jaga dah..lagipun ada mak nak jaga baby..Irsyad ada adik bulan 3 ni.."

*FYI, Irsyad is another boy yang sebaya E-ein yang pengasuh jaga...

Hmm..should I be happy?Dlm masa yang sama aku gembira sebab "mak " akan jaga E-ein...tapi aku risau sikit sebab E-ein tak pernah bersama baby baru lepas pantang nih...E-ein main elok2 dgn baby tau...praktis utk dapat adik..

But..anyway, kalau E-ein dpt adik, maybe aku tak letak kat tempat yg sama..aku nak cari org yang boleh jaga adik E-ein aje atau, jaga dua org je,E-ein dan (future) adik dia...

* aku rasa Along nak kembali bekerja kot..sebab dia masih muda remaja..kalau aku lah, mana aku tahan duk rumah je kan..mestilah nak keluar tgk dunia sekeliling!

4 ulasan:

Zana_MamaBatrice berkata...

insya allah e'ein ok tu...
cuma maybe bebaru nanti..dia terkejut kot coz' ada kawan..baby kecik plak tu...

mummy_ayu berkata...

kalu mcm Ian & Iris..ok aje..sbb baru2 nia pun ada baby baru kat umah bbsitter...Ian siap request nak baby mcm Adam lagi kat me..alamak...dia kata.."Ian suka baby Adam..comel...nak baby mcm Adam Mummy?" nak beli kat mana yer?.emmm...

suffer8zine berkata...

semoga semuanya ok

Terkini : 10 Jambatan Terpanjang Di Dunia

karipapsayur berkata...

amboi! "kalau E-ein dpt adik" ? hehhehehe

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.