Isnin, 28 Februari 2011

Baanyaaakkkk belon!

Kalau bukak cerita Up ni je, E-ein akan ckp masa part keluar belon dari atas rumah pakcik Fredericksen nih...

"banyaaaaakkk elon!"(banyak belon!)

Siapa belum tgk cerita nih?Kena tgk...best sgt2, aku yang tua ni pun tumpang tgk hahaha....Alhamdulillah, E-ein dah boleh form 2-words sikit2....

Contoh lain:

Abah ane?(abah mana?)

Akit dia...(sakit dia...)

nak acu..(nak susu)

mam acik....(mamam nasik)

nak akal.... (nak basikal)

cak atuh..(cicak jatuh)

atu...akutttt....(takut hantu)

bit!cik!..(rabbit!kecik!)

akak...antik....(kakak cantik)-kadang2 dia kata mama antik hehehe

Amma, kut!(mama ikut!-ni cara dia nak suruh aku ikut dia, gi ambil brg2 mainan yang dia nak)

ade lagi juga yang aku masih tak sure dia maksudkan tak apa yang dia ckpkan tu..tapi memang nampak lah dia dah boleh suarakan apa yang dia nak atau apa yang dia rasa.....sikit2 lama2 jadi bukit!Bulan depan(18hb) genap lah E-ein dua tahun!

8 ulasan:

indahhouse berkata...

Salam kak catlina,
Comel perkataannya. saya pun blom tengok lagi cite UP ni..

suffer8zine berkata...

hehhe den pun sama lom tgk :P

Terkini : Jual Aiskrim Susu Badan?

karipapsayur berkata...

qaiser ada ayat baru: "Bebokkk je!"

(Read: sibukk je!)

Mana laaa anak haku belajo ni haaaa

T_T

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

yeyyyy...dh buleh mcm2..gud gurl..

cat, berapa keping gambar limit ek utk fotobook tu? punyela lama booking baru nak tanya agagagag

CatlinaFly berkata...

nur: tgk lah..terkekeh2 sy ketawa tgk cite nih..lawak sungguh..lawak bermoral hehe

CatlinaFly berkata...

suffer8zine: tertinggal ketapi hehehe

CatlinaFly berkata...

qas;E-ein lak, sebut "tepi" jadi "epi!epi!"

hehehe manalah qz dgr tu ye

CatlinaFly berkata...

rose: sy dah email..;)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.