Selasa, 1 Februari 2011

Nak meniaga ke tak nak meniaga nih????

Online Shopping Guide

Wallahualam....aku nak nyatakan sedikit kekesalan terhadap beberapa blogshop or website online shopping nih.

Aku selalu juga shopping online, dan ada beberapa regular online shop yang boleh kata, aku dah selalu shopping kat situ.Nanti aku listkan blogshop2 yang aku amat2 berpuashati dgn servis diorg keh...memula aku nak cite pasal aku tak puas hati nih..

TAK PUAS HATI
Yang jadi tak puas hati, sesetengah blogshop or online shop tak kira lah website or FB, bila aku buat query ttg harga or mintak quote price, senyap sunyi (sila bygkan bunyi katak..ong ..ong..gedek gedek!).Eh nak jual ke tak mo jual nih?ada juga yang reply tapi take soooooo long (lepas 3 bulan baru nak reply email aku..helloooo??)sampai aku lupe dah ape yang aku order, or, betul ke aku pernah tanya nih?

Since aku pun buat bisnes online, nasihat aku, to blogshop owners, kalau nak bertahan lama....jawablah email or query clients/bakal clients anda secepat mungkin....(reminder for myself oso...)

Aku kalau tak online, aku duk risau if client email, takes time aku nak jawab kan.. .nanti client pikir ape lak kan, amik masa nak jawab...sampaikan aku rindu bangat sama client kalo diorg senyap sunyi tak email aku ahakssss......

Insya Allah, if Allah willing, if aku and Cg Fly masih sihat utk jawab email, jawab komen and panggilan telefon or sms mengenai KedaiGambarKami, kami akan jawab segera...boleh kata biasanye weekend kami mungkin akan reply latter than usual....kalau weekdays Isnin- Jumaat,paling cepat Insya allah dlm hari tu juga kami reply.Dan,tak yah kot aku reveal sape2 kat sini.U know who u are.Kalau korang pernah alami mcm aku, cuba kongsi sikit yek?

MY LIST OF BEST ONLINE SHOPS
Btw, ni aku nak share a few fellow friends and onlineshop owners yang aku sgt2 suka berurusan dgn diorg!!

Kak AiVee from AiVee Emart
-unik sikit dgn kak AiVee ni sebab aku kenal dia masa shopping brg baby utk E-ein dan bila dapat tau she's also a blogger, terus jadi kawan lak..:)I am her client and she is my client!cuma belum jumpa jek kan kak?

Kak Arin from Printsini.com
-dia yang printkan name card KedaiGambarKami, kami just hantar design je!Dalam 3-5 hari dan leh dapat!Aku rasa mcm aku tak cari org lain dah utk print namecard pas2 ni..last order, dah masuk order kelima aku dgn dia...

Qis from Stylobubble
Aku kenal Qis masa kami sama2 peknen....then baru aku dapat tau yang dia ni owner Stylobubble....pun sgt menepati masa dan rajin layan kerenah aku hihi

Siti Fatimah from Twin Crochets
Aku selalu beli blanket dan topi crochet dari dia...terjumpa blog dia...;) sgt puas hati dgn hasil tangan dia!Crochet lama sikit nak siap, tapi paling cepat Siti pernah siapkan utk aku, topi dan cocoon dlm masa 7 hari!Kalau selimut memang lama sikit lah, byk nak dicrochetkan tuh!

Kuizikel dari Kuizikel.com
My website developer!Respek sama Kui! Creative, innovative, dan sekarang she is expecting her first baby!Congrates!!

Liza from My Little Big Shop
Baru je kenal dgn blogshop Liza, but aku pueh hati sgt2 , cepat betul dia hantar patch blanket tuh...

Mesya from Mesya Baby Wardrobe
dulu masa peknen selalu beli toys (preloved) dari Mesya..tapi skrg dah jarang..anyway walaupun terpaksa tunggu sebulan utk barang2 sampai dari UK or London kalau tak silap, Mesya ni antara kedai2 blog yang mula2 aku kenal! :)gerenti boleh percaya!Dah dekat 5-6 item aku beli dgn dia, cloth books, Vtech toys,stuffed toys etc..

Kepada siapa2 yang aku tak list down tu, maybe aku pernah beli dgn korang, cuma tak kerap lah...still,aku sebagai client sgt2 menghargai mereka yang melayan pelanggan dgn cepat, serta menepati janji dan masa.....

4 ulasan:

:cahya schatz: berkata...

sokong!

transformed housewife berkata...

tak banyak sgt beli brg online. setakat ni baru beli 2 brg je.

mummy_ayu berkata...

so far ayu tak pernah kena pun..semau yg order pun ok jer..sekali tu preorder, tak de stok..pun cepat je dia transfer balik payment..

liza berkata...

TQ mai..alhamdulillah mai puas hati.tapi mmg..bila customer email/SMS kita lambat balas..rasa bersalah laa plak.sian customer dah tanya2 kan..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.