Isnin, 21 Februari 2011

Percubaan Kedua: Red Velvet Cake aka Kek Baldu Merah

Projek mlm minggu..aku tido kul 2 pagi mlm tadi dibuat dek kek nih! Memang berhantu!Sanggup aku tunggu kek ni sejuk sebab tak sabar nak lepa frosting.....jgn ikut mcm ai ye kawan..tak menyabo!Kalau mcm ni peel nye, nak masuk Junior Master Chef pun tak lepaih!(ehek...dah tua2 ade hati nak masuk kategori junior hehehe)

Resepi di sini: Red Velvet Cake.Utk frosting, aku gantikan whipping cream dgn Natural/Plain flavour yogurt....so frosting dia rasa tangy /masam2 sket..yang dulu tu rasa maness...

Rasanye ni lawa sket dari aku buat dulu (perasan!)ekekekeke...senonoh la sikit ikut standard aku yang novice dlm deco2 ni dan layernye pun nampak...puas hati buat kali ni..pas ni puasa lah buat red velvet sebab bhnnye mahai! :) hehehe..

2-layers...takmo derhaka dah mandai2 nak wat 3 layers...hik hik hik
Ape lagi amikler sudu....

Bismillah....Ngap!

16 ulasan:

suffer8zine berkata...

fuhhhhh, x leh tahan ni, nk juga

Terkini : Ular Albino Berkepala Dua

umie berkata...

wah..sedapnyer...

Chik Att berkata...

nampak cedapppp ... samalh ngan CA.... bab dekoooo hancusss...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

uikss..terliur sungguh menengoknya..

jemput join my contest

http://www.elissmie.com/2011/02/contest-pencarian-si-cilik-bergaya.html

mummy_ayu berkata...

rajinnya dia baking...sampai kul 2 pagi...cayalah..plus namak cedap sgt kek tu..kira berbaloi la...

Normaliza berkata...

nampak mcm sedap jer. rajinnya tunggu sampai kul 2 pagi..tabik lah!! :)

Rozy berkata...

wahh rajin tu cat!!

CatlinaFly berkata...

suffer8zine: hehe belum cuba lagi ke dik suffer8zine? kalau duk kat pahang, order dgn dgn cikmin.com!

CatlinaFly berkata...

umie: ikut je resepi insya allah menjadi..:)

CatlinaFly berkata...

chik att: hehe samalah kita..

CatlinaFly berkata...

eliss:konfem join..esok baru bukak kan hehe

CatlinaFly berkata...

ayu: baking kul 12 lebih dah siap..buat frosting dgn tunggu kek sejuk ;)

CatlinaFly berkata...

kak norma: heheh siangnye dah tido dari kul 1 tghari sampai 3 petang!(tido dgn e-ein)

CatlinaFly berkata...

rozy: tehehehehe...tq

Emy Omar berkata...

Cat..kecur air liur tgk red velvet tu

@e_da berkata...

cantik.. pandai buat.. nampak sedap.. nak sket.. hihi

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.