Jumaat, 4 Februari 2011

Sesi berangan..:)


Berangan2 dengan handbeg from Aunty Qas,..Aunty Qas let go tu ari cepat je mama grab, saje nak wat guna basahan(eh handbeg pun ada basahan ke hihi)..i mean leh guna utk gi kedai ke mall ke ape ke sebab handbag sedia ada besar sgt bleh isi baju, diaper & botol susu E-ein hik hik....siap berangan pakai handbag dgn naik kete mainan dia tuh...

Info on E-ein's development...


-Lagi 2 bulan, cecah 2 tahun...yeay!

-Dah pandai gosok gigi sendiri guna berus gigi.Tapi masih guna ubat gigi yang digestible tu(sebab belum pandai kumur..ludah pandai ler)....belum pernah guna budak2nye colgate ke darlie ke

-Dah boleh buat ayat guna 2 perkataan walaupun pelat.Contohnye:

  • Tak yeh (tak boleh)
  • Nak acik(nak nasik)
  • Nak ado(nak tido)
  • Nak atin(nak puting)
  • Nak acu(nak susu)
  • Tak nak(kadang2 masih jadi nanak)
  • Ni ajah(ni gajah - gajah dlm buku dia)
  • Ni dog (ini dog )

Harap2 masa cecah 2 tahun, vocab E-ein tambah berkembang....

3 ulasan:

Liza berkata...

e-ein nak shopping ke tu? Jgn lupa ole-ole utk aunty yer..

hana berkata...

alahai comeynyer e-ein... pinjam jap handbag mak ko tuh... auntie nk g soping..hihihi

karipapsayur berkata...

Ciri-ciri kewanitaan sudah ada!

(Qaiser pun ada ciri kewanitaan ini juge)

Adehhhhh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.