Ahad, 20 Mac 2011

Just turn 2.....

...kalau ikut bulan, semalam genaplah umur E-ein 2 tahun....kalau ikut tahun, bulan Jan tu ari dah 2 tahun.Adeh...makin byk keletah dia....tapi yang bestnye(selain vocab dia makin hari makin bertambah-mostly 2 phrase words), E-ein dah makin faham apa yang mama abah cakapkan....Contohnya:

1.aku buat susu, dia akan duk mengendeng2 dgn kita.aku suruh dia gi baring dulu kat tilam, berlari-lari lah dia gi terjun tiruk kat tilam tu.

2.aku bukak pintu depan, dia akan mintak kasut nak pakai.aku cakap, E-ein duduk depan pintu je, jangan keluar,ada byk semut(kerengga tu E-ein faham as semut).Duduk lah dia makan angin depan pintu tu..bukan apa, kawasan rumah aku takdek pagar, risau lak dia lari jauh2 ke jalan kang...


3.dah boleh suruh dia buat benda secara bersyarat..contoh:

-Kalau E-ein tak mandi, E-ein tak boleh ikut mama /abah gi jalan. -Kalau E-ein tak makan, E-ein tak boleh tgk TV/laptop.

*tapi kadang2 dia ikut kepala dia jugak, takleh nak paksa sgt....

Kat atas ni is among other things lah..tak teringat pulak nak list satu2...anyway, panjang lak aku menceceh..hehehe sekadar diari catatan hidup kami dan perkembangan E-ein.....jom lyn gmbr...

Ingat tak kasut but merah ni?

Akhirnya berjaya buat sesi ambil gmbr!!!!

14 ulasan:

suffer8zine berkata...

wahhh, cumil!

Terkini : Gambar Supermoon Yang Awesome

Connie berkata...

happy burthday E-ein.... da 2 thn dah dia...

Syigim berkata...

happy birthday sweetheart! :) cantik la tocang dia... ;)

bonda dadif aka akish berkata...

e-ein nampak ranggi ngn but merah itu...

apepon e-ein mmg gud gal..

=)

Emy Omar berkata...

Makin bertambah usianya makin bertambah cerdik la si kecil ni ye..nice red boot

transformed housewife berkata...

happy belated birthday E-ein. Jangok dio dgn but meroh tu ;D

CatlinaFly berkata...

suffer8zine: wahaha tq

CatlinaFly berkata...

connie: tq aunty connie for ur sweet wishes

CatlinaFly berkata...

syigim: hehehe mama dia baru2 pandai tocang dua ni

CatlinaFly berkata...

akish: ;) ngee

CatlinaFly berkata...

emy: tq..:)

CatlinaFly berkata...

kak nur: heheh jangok sampa tok sey bukok but

azura samsuddin berkata...

e-ein chumel, Alhamdulilah dah 2 tahun skrg.. acik doakan semoga menjadi anak yg solehah yg menghormati ibu bapa dan org2 disekeliling e-ein serta sentiasa dirahmati oleh-Nya,aminnn

mummy_ayu berkata...

tomeinya dia..ngan but merah lagi..cute..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.