Jumaat, 25 Mac 2011

KLUANG RAIL COFFEE tidak halal?


Memula terbaca di blog Mama Zharfan @ Suzie284 tuh...pastu ada link ke blog Zana...dan dari situ aku ke link2 yang lain pulak...some says lemak babi, some says gelatin and some says madu/kaya there got alcohol.....

Memula tak percaya jugek...dah lah dah mkn berkeping2 roti bakar kat situ..cuma kopi memang tak pernah minum , selalu order teh cham atau pun melo ais jek...pastu, agaknye mesej berantai kot, saje nak menjatuhkan org kan..manelah tahu....

Cg Fly dah pun call Pejabat Agama Kluang petang tadi, dan staf di sana mengesahkan berita ni SAHIH!Terkezut?Hmm..nak wat camne dah termakan...siap pernah nak bg mkn roti bkr E-ein lagi, luckily E-ein tak suke roti!Hoisshh..masa peknen pun ade mkn lagi tuh..agaknye tu salah satu sebab E-ein kadang2 mudah hot tempered!wallahualam..jauhkan lah benda2 haram & syubhah ni dari famili kita dan kawan2 kita..amin!

Ok..ni pulak, entry dari saudara Hazrey, wartawan 999 kat TV3....dia kata, dia pun sama, dah termakan jua adanya....bila difikirkan balik...siapa yang salah?Ada ke org kedai Kluang Rail Coffee tu suruh kite dtg mkn kat sana?Kita sendiri yang pi ke sana kan, tarik kusi & order!Nak kata enforcement Jabatan bertanggungjawab tu tak ada, tak boleh jugak sebab, aku rasalah, tak ada kuasa nak tutup kedai tu ke hape ke...sebab dia punye sukalah nak bukak kedai makan kan...sama juga mcm kedai2 makan yang lain..(err..if you get what I mean lah....)

*dan....memang takdek tanda HALAL pun kat kedai tu..kita assume halal sebab tgk pekerja diorg ramai org Melayu & sebhgn pekerja wanitanya bertudung......dan juga sebab kite tgk org2 Melayu islam lain pon gi mkn kat situ...alkisahnya...pengajaran buat kita semua....sekian...

Dan lagi..oh ye..Myanmar dilanda gempa bumi sebentar tadi...6.9 skala richter...aku baca kat BERNAMA....Thailand pun kene juga(gegaran tu terasa)..huisshh seram..baru je balik dari Bangkok tu ari kan...

3 ulasan:

Mama Zharfan berkata...

yr hubby dh call ye..tq yer :) kira verification tu :)

muslimlah yg kena alert kan..
me memang tak pernah mkn kat mana2 kopitiam sbb me rasa was2 :)

suffer8zine berkata...

eh ye ke? baru tahu, mujur x pernah makan kat situ

Terkini : 4 Video Bunuh Diri Di KB Mall

ibunurin berkata...

aiyoo...banyak betul kes macam ni skarang ni kan..
kita kena beringatlah lepas ni, nak masuk kedai, tengok dulu apa yang patut..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.