Sabtu, 12 Mac 2011

Thailand Day 1: Departure & Arrival


Sawadeeka......Salam semua...I'm back..will update slow2 pasal jalan2 Thailand ni okeh...sharing is caring!

Dan pertama sekali..agak terperanjat dgn berita gempa bumi dan tsunami di Jepun.Subhanallah...bila Allah SWT kata jadi, maka jadilah ia..(kun fayakun..)...dan kebelakangan ni selalu terbaca di forum Islamik atau Facebook mengenai dekatnya kiamat...bahawa, semakin byk bencana alam berlaku, maka kiamat makin dekat?dan ada yang meramalkan akan kiamat pada 2012?Wallahualam..aku pun tak nak komen panjang2..cuma masing2 kena pastikan kalau ada amal ibadah yang kurang tu, sempurnakanlah..(ingatan utk aku jugak ni)...dan kepada rakan2 yang berada di Jepun terutama Kak Hana sefamily(kak Hana kat Kanazawa, jauh lagi dari kwsn gempa/tsunami tapi katanya gegaran tu memang boleh dirasa...huhuhu)...take care dan semoga selamat semuanya...amin!

Ok jom sambung travelog ke Thailand baru-baru ni yeh....fresh lagi ni...baru kuor oven!to be exact, aku ke Bangkok dan Khorat[Korat].

Bye bye Malaysia...departure jam 4.30...delay 1 jam dari schedule asal...

Tiba -tiba teringat lagu Adira-Ilusi time naik kapal terobang nih hehehe

Bumi Thailand ..tiba jam 6 petang...

Travel guide bawa kami ke restoran halal...

Tom yam!

Last pose sebelum ke hotel utk bermalam...

BERSAMBUNG....

6 ulasan:

Liza berkata...

Owh, jln2 ke Thailand rupanya. E ein ikut tak?

Anne berkata...

Bestnye jalan jalan tengok tempat orang.. (^^o)

karipapsayur berkata...

bercuti ke urusan kerja ni, ina? Nway, best nyee..

Pernah x baca email yg kata rakyat msia sangkut d airport psl passport ke apa ntah. lps tu kena mtdo lokap. Dah tu pulak polis dia mtk rasuah pulak dahhh.. beribu riban plk tu!

CatlinaFly berkata...

liza: hehehe of course lah tak ikut..rombongan keje ni..insya allah ada rezeki nanti, e-ein akan kubawa jua..:) ..kena gi family trip lah ni..

CatlinaFly berkata...

anne: ;) betul tu..

CatlinaFly berkata...

lawatan kerja..jabatan punye..:) hehehe nervous gak kat imigresen checking tu..tapi kita dtg tujuan baik dan alhamdulillah semuanya berjalan lancar..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.