Isnin, 21 Mac 2011

Thailand Day 3 Part 2: Bangsai Agriculture,Menam Chao Phraya,Leather Product Factory,MBK -shopping time!

Gooooood morrrrninggg Bangkok!!!

Time to move it move it!!!

Masa utk berjalan2...atau lebih tepat lagi, membuat lawatan yeh...kira ni aktiviti sampingan lah ye..Layan gambar jom...

Melawat kebun hydrophonic milik warga tempatan

Menyusuri Menam Chao Phraya(Sungai Chao Phraya atau the river of the kings) dgn bot penambang.....
Duk termenung...E-ein duk wat apa yeh?

"melawat" sambil mengabihkan duit di Dhusit Leather Factory(curi2 amik gmbr..gegar sikit..dilarang ambil gmbr sebenarnye..), ada mcm2 brgn kulit di sini, kulit ostrich, kulit buaya, kulit biawak komodo, kulit lembu, bebiri, ikan pun ada...range harga semurah RM50 hingga ke ratusan dan ribuan ringgit....ada juga ke Gems Gallery tapi asyik ada signboard no camera je, maleh dah aku nak curi2 amik gmbr!



Lepak2 tunggu tourist guide ambil bawa balik ke hotel...shopping di MBK.(tak sure nama penuh dia hape)..ada 5 ke 6 tingkat shopping mall ni...dari brgn cendera hati, ke brgn butik ke brgn elektronik mcm handset dan kamera...ingat nak sambar satu bateri backup utk Nikon D300s tu, tapi tgk harga sama je dgn kat Kluang..tunggu balik Kluang je lah....

ada lagi?tungguuu....huhu

6 ulasan:

mummy_ayu berkata...

wah..best tu..jenjalan sambil shopping & window shopping...

Ely Hasrul berkata...

sy kalau pg MBK suka mkn kt tomyam kt halal restaurant situ tapi lupe plak nama dia.. patu bila mlm ade flea market kt jejantas besh!

Syigim berkata...

dhusit leather factory ni mmg best ke? byk jaket kulit tak?

cantik gile gamba 2 sampan kat air tu. ombak2 air tu lawa sgt..

CatlinaFly berkata...

ayu: keh keh..cuma poket je bertambah ringan pastu adoiii

CatlinaFly berkata...

ely: belah atas tu ye?kat food court?ade gi sana tapi gi minum je

CatlinaFly berkata...

syigim..tak perasan lak..mcm takde jaket..byk wallet & purse & tali pinggang...handphone casing pun ada..dgn coin purse

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.