Khamis, 3 Mac 2011

Water babies

Oh oh..sgt2 kagum tgk video2 psal water babies ni..kalau ikut logik, memang baby dlm peyut kita kan diorg dah memang berenang2 dlm tu.So, biasanya as early as 3 months dan boleh ajar baby berenang dan menyelam..some says that it can help to prevent babies from drowning sebab diorg akan pandai tahan nafas dlm air sampailah diorg dapat reach ke surface.dan juga lain2 faedah kesihatan yang lain...

Tapi memang tak pernah jemu with this breathtaking sights...rasa cam tenang jek.........huhu E-ein dah kira besar gak lah nak start ajar mcm ni...tapi rasanye kalau nak ajar jadi water babies ni, kena start awal dan gi kelas berdaftar ni..dgn cikgu yang bertauliah...hmm..satu lagi kemusykilan,air kolam kan berklorin, dlm youtube ni ada yang kata diorg gi kolam yang takde chlorin..huhu ada ke kat malaysia ni?Kena wat kolam sendirik ler kot...Dan jangan lupa..don't try this at home melainkan kita dah tau precautions dan step2 dai....good nite!

P/S: E-ein suke betul tgk video baby berenang2 & menyelam ni...

Butiran lanjut di sini:Water Babies

4 ulasan:

Liza berkata...

Teringin gak nak kasik Adam berenang tp agak lewat mulakan.. Sampai skang tak pandai lagi.huhu...

karipapsayur berkata...

kita kalo nk ajar skrg.. hmmm.. penakut da budak nih haaaa

mummy_ayu berkata...

teringin jugak nak ajar but tak tau nak mula mcm mana..tapi kalu tgk anak mat saleh tu..uih..tak sanggup la..sian

suffer8zine berkata...

heheh jarang ade ni

Terkini : Slower Is Better

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.