Khamis, 7 April 2011

Bayi 10 kilo...

Heheheh bukan bayi baru lahir..tapi "bayi" aku ler ...E-ein...pagi tadi gi Klinik Desa(check up 2 tahun-giler lmbt sebulan lagi tuh hehehe).Klinik ni kat seberang jalan dgn rumah kami..timbang2, E-ein maintain 10kg je..dah 4-5 bulan gak lah dah berat dia maintain mcm ni.

Tapi kata misi Zaleha, tak perlu risau as long E-ein berselera mkn, aktif dan menyusu pun dlm 4 kali sehari, kira ok lah tu.Kata misi Za lagi, dah maknye kurus, anak ikut mak lah ni ..huhuhu...anak mama...Kadang2 aku belek2 bdn E-ein time dia tido ni....agaknye salah satu sebab E-ein pun dah nmpk kurus, sebab dia dah bertambah tinggi tapi berat bdn tak naik.Jadi tak nampak berisi lah cuma pipi je masih maintain ....Lain2 hal, takde..except misi bagi ubat nyahcacing....(kalau sebut ubat cacing- kita nak kasi ubat kat cacing lak hahahaha)..

Dan cuba tgk..apakah yang tak kena dgn gmbr ni.... Aku zoom eh...*psstt...E-ein pakai sendiri tau...

* kasut2 ni memang akan dibasuh, siap aku lap dgn water free antiseptik lagi, bila E-ein nak bwk masuk rumah..tu yang bwk sampai ke tido tu....:) lagipun cuma dua kasut ni je faveret dia, ada lagi kasut2 lain yang kekal kat luar je,,,

8 ulasan:

suffer8zine berkata...

wahhh 10 kilo tu

Terkini : Telur Ayam Tiruan | Aku VS Nuffnang

Nadiah Sidek berkata...

sama la dgn berat safiyyah. 10kg je takmo naik2 pdhal mkn boleh tahan. aktif bebenor..mana nak naik badannya tu..pipi je maintain labuh :p

awat e-ein pakai kasut sebelah lain sebelah lain tu..hehe..

Mama Zharfan berkata...

sama dh berat my lil ariff
cutenya e-ein pakai bj+kasut merah tu :)

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

siap tidur dengan kasut tu :)

my nuha ms 2 tahun pun maintain 10kg, tapi masuk tahun 2011 ni, dah 14 kg.mungkin 15kg kot ni..huhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

si rafiq dah 13 kg kot tu..sbb aritu cek msa 1 tahun 6 bulan 12.7 kg..huhu..budak lakimmg berat skit..sbb tulang berat!

okla tu bb gurl 10 kg..:-)

waa kasut..kan main lagi! ehehe pandai pakai sendiri n pilih kasut peberet ehhh

eB ezrin berkata...

ala xper... aerish pn 12 kg jerk... :)

transformed housewife berkata...

Semua merah aah amoi E-ein. hehehe

mummy_ayu berkata...

ala tomeinya ..tido ngan kasut...
dah la sebelah lain2....and serba merah...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.