Sabtu, 2 April 2011

E-ein skrg...

Masa balik Kelate tu ari, kami tak bw E-ein..sebab nak ulang alik ke hospital, nak bg tinggal dgn nenek sana kejap, tak leh sbb E-ein pulak jenis tak rapat dgn nenek belah Kelantan .Lgpun jarang jumpe nenek sane kan.MIL ckp, tiap2 hari dia tny, "mana amma?,"mana abah?".Kalau nmpk kete Naza Suria oren, dia tunjuk2 kete tu sambil ckp "amma!amma!"...tersentuh hati dgr.....Bila kami call, siap berbual2 lagi....dlm bhs dia...

Pastu,E-ein skrg ni kalau bgn pagi, dah lewat sikit...dulu2 biasa dia bgn kul 6 pagi,skrg kalau time coti dia bgn kul 8.30 pagi.Kalau hari keje, memang siksa juga nak kejut dia kul 7 pg tu sebab dia siap marah2 kalau kejut nak gi umah pengasuh, mcm tak puas tido heheehee....

Lagi satu, kalau bgn kul 7.30 pagi, abah dia dah takde, dah gi cekolah.nanti celik2 mata je dia tny..."amma...mana abah?" *amma tu maknanye mama

Kalau time makan, nanti aku tanya..."dah kenyang?" bila nasi dah tinggal sikit...pastu dia akan ckp "kenang!!"hehehe gelak je aku dgn Cg Fly dengar dia ckp

dan, baru tadi aku tny" jom gi umah mak(pengasuh) nak?"

jawapan dia...

"tak nak, nak amma!"

ok itu je nak cite..sekian hehehehe...takdek gmbr kali ni...


4 ulasan:

suffer8zine berkata...

heheh kenang :P

Panas!!! : Debaran Ahad Ini, Siapa Agaknya Yang Bakal Menang?

*∽ IZAN ∽* berkata...

ha ha.. same la masa budak2 ni kecik2. panggil mama papa, amma appa.. isk isk isk

Mama Zharfan berkata...

cute e-ein ckp bahasa baby tu heheh

mila.ibunajihah berkata...

e-ein..anak manja mama n abah ye. anak sy pun camtu..klu boleh nak ibu ayah dia ada je dgn dia, klu balik umah nenek sabah..takde saper bleh dukung dia melainkan ibu ayah..aduh..

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.