Sabtu, 16 April 2011

Junior masterchef?




Actually toys ni dah lama aku beli cuma aku jenis beli byk2 mainan pastu aku kuarkan satu per satu, supaya bila E-ein dah boring dgn satu2 mainan tu, aku keluarkan lagi mainan baru.....so far taktik ni menjadi dan bila dia dah boring dgn mainan2 yang sedia ada, aku sorokkan dulu, lama lepas tu baru kasi dia main lagi...aku pun ralit main masak2 ni dgn dia tau...seronok!Toys masak2 main potong buah ni aku beli kat sini:MOmmy MiA.byk lagi toys ada...E-ein pun dah sibuk tunjuk2 kat katalog dlm kotak mainan ni suruh beli yang itu yang ini..tunggu gaji ye shayunkk...hehehe..

Kata Mommy Mia:

Interesting games that required hand and eyes coordination.

Hand Co ordination :
One hand need to Hold the cutter,while the other hand need to hold the food.

Eyes co-ordination :
Need to be Carefull so that cutter will not cut the hands, and properly cut the foods until it is separated.

jangan tiru ini makcik masak2 dgn selipar jopun sekalik..hihi(selipar ni bersih, tak pernah pakai kat luar )
konon2 masukkan jus tomato dlm teko hehehehe


Last but not least...poster versi Usop Wilcha ye puan-puan..
jom gi nonton..seram nih!hahaha..
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

2 ulasan:

Fara berkata...

ala comeinye die main masak-masak. tak lame lagi boleh lah kerjakan dapur mak dia pulak kan hehe

CuppyCakeMommy berkata...

gambar yang last skali seram betul..dgn muka yang ganas..siap pegang pisau..seb baik mommy tak letak sos tomato bg effect lebih..

p/s makin terror lina amik gambar skang tau

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.