Sabtu, 25 Jun 2011

Kebizian melanda...

About mama:
1.nak siapkan album pengantin...ada 3 lagi tgh tunggu turn..pastu leh rehat ambik gmbr sampai raya!kekekeke...
2.final sem students kat my institut..so..marking paper time!!!
3.cepat penat dan mengah..malam2 boleh tertido(tido mati hokeh) lepas jam 8.30 malam sampai subuh sok!(dah byk malam mcm ni! Tq to my hubby yang selalu bgn buatkan susu utk e-ein..huhu)..
4.keje2 kat opis melambak2....rutin ler tu..
5.ada dua outstation bulan julai ni...3 hari ke UPM, 3 hari ke Terengganu....adeh....
6.dan keje2 rutin seorag ibu yang bekerja....kadang2 kalau tak dapat spend masa teman e-ein conteng2/main mainan dia, rasa bersalah lak...harapkan weekend je lah,dapat masak & makan sama2, mandi sama2, main sama2 dgn E-ein...

About E-ein
vocab & keletah yang dah bertambah banyak...becok sungguh mulut dia..auntie dan babysitter leh rindu-rinduan kalau lama tak jumpa E-ein tau...hehehe..

1.ade satu masa tu, dia duk menconteng kat buku dia guna krayon..dah boleh mewarna sikit2 cuma tak ikut outline lah...dlm duk sibuk mewarna tu dia akan mengeluh.." aduh penatnya...."
hihihi...

2.kalau tak dapat tunaikan, jgnlah berjanji dgn dia....ari tu dia tak nak balik dari shopping mall...aku nak sedapkan hati dia, ckp mcm ni" jom kita balik dulu, kang kita naik doremon(yang buh syiling tu"...

Masuk dalam kete, dah kuar dari parking shopping mall, ada org menuntut mula2 dgn suara perlahan pastu berubah menjadi jeritan..."NAK DAMONNNNNNNNN" (nak doremon!) hihihi...kalau janji aiskrim ke air kotak ke, pun sama...mesti dia tuntut kalau kita terlupa...

3.kalau duk tgk cite katun ke, ultraman ke, kalau watak tu terjatuh dlm keadaan lawak, E-ein terkekeh2 ketawa..."hahahahaha...dia jatuh!!!"...jgn gelakkan org kat luar yang jatuh sudah...

4.Minat sgt dgn Pak Anil(Pak Nil) dan Ton Ton Bak (Tom Tom Bak).

5.Boleh spend berjam2 tengok cerita Ultraman.Sekarang mama dan abah dah siap hafal mana satu Ultraman Mebius, Agul, Leo, Hikari,Tiga, Dyna,Gaia , siap ada Ultra father and Mother u know!hihihihi....hmm...E-ein nak tukar nama jadi E-ein Mushashi ke E-ein Hakuto Minami? maklumlah kawan E-ein kat umah pengasuh tu boboy..cuma mama harap E-ein besar nanti tak jadi tomboy yeh....anak patung dan baby doll dia tetap main..favourite baju dia, dress & baju kurung,so aku tak risau sgt ...

6."nak air tih " bermaksud nak air putih/air masak yeh...bukan air teh.Aku pun tak tau mana dia belajar sebab kat umah kami ,umah tokmak, umah babysitter sume sebut air masak, tak sebut air putih pun....

Ok lah..next time sambung..E-ein dah nak bgn tido tuh...take care alls....

2 ulasan:

Liza berkata...

Ganas gak E-ein, suka tgk otromen. Tkr nak bg Adam tgk, sebab dia suka meniru... huhu..

mummy darwishes berkata...

wahhhhh e ein suka otomen..geng la ngn ultraboboy ek.....abg darwishes pn suka sebut otomen tp yg ditunjukkan bkn otomen tp spiderman....hahahaha

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.